Лайм

Помер Анджело Бадаламенті – автор музики до фільмів Девіда Лінча

Відома причина смерті знаменитості

У віці 85 років пішов з життя відомий американський піаніст і композитор Анджело Бадаламенті. Він помер у неділю,11 грудня, природною смертю у своєму будинку в Лінкольн-Парку.

Сумну звістку підтвердила виданню The Hollywood Reporter племінниця музиканта Френсіс Бадаламенті. Поруч зі знаменитістю в останні хвилини життя була його родина.

Фото: Getty Images

"Він був люблячим чоловіком, батьком і дідусем", - прокоментувала смерть піаніста його агентка Лаура Енгель.

Анджело Бадаламенті з самого дитинства захоплювався оперою та класичною музикою. Вчитися грати на фортепіано почав у 8 років. У 1958 році здобув ступінь бакалавра, а у 1959 році – ступінь магістра в Манхеттенській школі музики.

За свою кар'єру композитор написав музику до більше ніж 70 фільмів, комп'ютерних ігор, телесеріалів. Однак найбільшу популярність йому принесла музика, що була написана для фільмів і телесеріалів американського кінорежисера Девіда Лінча.

Читайте на тему: У червні померла Джулі Круз - співачка, чиї пісні звучать у серіалі "Твін Пікс" Девіда Лінча.

Фото: Getty Images

Бадаламенті знявся у фільмі "Малхолланд Драйв", а також зіграв людину за роялем в телесеріалах "У прямому ефірі" і "Твін Пікс: Повернення", а також у фільмі "Синій оксамит".

У 1990 році став володарем премії "Греммі" за краще інструментальне поп-виконання "Twin Peaks Theme", в 1993 - премії "Незалежний дух" за кращий оригінальний саундтрек "Твін Пікс: Крізь вогонь", а в 2005 - премії "World Soundtrack Award" в номінації "Композитор саундтрека року".

У 2005 році композитор написав музику для гри "Fahrenheit:Indigo Prophecy". Також він є автором музики для церемонії запалювання Олімпійського вогню на Літніх Олімпійських іграх 1992 року в Барселоні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації