Лайм

Олена Зеленська у Парижі зустрілася з Макроном, відвідала Лувр та українських дітей: фото

Перша леді розповіла подробиці у соцмережах

Олена Зеленська наразі перебуває з робочим візтом у Франції, де вона вже встигла зустрітися з Бріжит Макрон. Тепер перша леді України мала змогу побувати в Луврі, поспілкуватися з українськими біженцями та виступити на Міжнародній конференції.

У своєму блозі в Instagram дружина Володимира Зеленського розповіла деталі заходів, а також опубліуквала серію фото та відео. "Виступила під час Міжнародної конференції на підтримку громадянської стійкості в Україні у зимовий період і закликала допомогти ізюмській лікарні, щоб вона могла знову повноцінно допомагати жителям деокупованої Харківщини", - йдеться в одному із дописів. На заході також був присутній президент країни Еммануель Макрон.

Також перша леді поділилася, що всесвітньо відомий музей, Лувр, заговорить українською. Наразі там доступний аудіогід 9 мовами (російської, до речі, серед них немає), і до них згодом додасться українська:

"Радію, що сьогодні мала змогу відвідати Лувр і познайомитися з його президенткою Лоранс де Кар, яка особисто докладає дуже багато зусиль для допомоги українським музеям, щоб вони могли захистити свої колекції від війни. Обговорили з пані де Кар запровадження українськомовного аудіогіду в Луврі. Розуміємо: масштаб проєкту величезний, адже експозиції музею охоплюють 10 000 років історії!" - написала Олена Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Олена Зеленська та ще 7 українок увійшли до списку BBC "100 впливових жінок".

"Це знак поваги до нашої країни від музейних інституцій світу. Тож сьогодні підписали відповідний меморандум між Лувром, МКІП України та нашим Посольством у Парижі. У меморандумі також зафіксовано наміри сторін розширити співпрацю між фахівцями Лувру та музеїв України щодо збереження та реставрації об’єктів культурної спадщини", - також зазначила вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Крім того, дружина Зеленського в рамках свого візиту до Франції відвідала школу, у якій вчаться 8 українських дітей із родин, що отримали тимчасовий захист:

"Разом із першою леді та міністром освіти Франції Папом Ндіайє відвідали місцеву школу. Це одна зі шкіл, у яких допомагають адаптуватися дітям, що не володіють французькою, та у яких вчаться діти різних національностей. Також у школі мала приємне спілкування з українськими школярами, які навчаються у трьох тутешніх академіях, із їхніми батьками та викладачами. Обговорили, як зробити інтеграцію в навчальний процес у франкомовних школах ще м’якшою та що ми спільно з французьким урядом можемо для цього зробити".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська наголосила, що Париж став першим французьким містом, що запровадило офіційне вивчення української мови в школах: "Сподіваюся, це лише початок нашої співпраці в цьому напрямі й не за горами час, коли відкриватимемо повноцінну франко-українську школу. Вдячна пані Макрон за особисту турботу, якою вона постійно оточує українських дітей, чи то зустрічаючи наших маленьких онкопацієнтів просто з літака, чи ось тут, у школі, розмовляючи з учнями про улюблені предмети. Педагог у минулому, вона робить це від усього серця, і діти це відчувають. А щирість у допомозі – найцінніше з усього, що ми отримуємо у Франції".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська зустрілася з королем і королевою Британії: фото та подробиці зустрічі.

Для заходів пані Зеленська обрала чорний костюм із брюками кльош, блузку кольору хакі та чорні туфлі човники. На плечі перша леді накинула класичне пальто. Свій образ вона доповнила аксесуарами, об'ємним укладанням та легким макіяжем.

На іншому заході Зеленська з'явилася в чорному жакеті, декорованому гудзиками золотого кольору, водолазці такого ж кольору та брюках.

  • Нещодавно Зеленська у сірому костюмі виступила у Парламенті Великої Британії. Вона зазначила, що приїхала до цієї країни за "справедливістю", закликавши створити спеціальний міжнародний трибунал щодо російської агресії проти України.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий