Лайм

Після поразки у Нацвідборі на "Євробачення" KRUTЬ поскаржилась на TVORCHI: деталі скандалу

"Суспільне" відповіло на претензії фіналістки конкурсу

Нацвідбір на "Євробачення-2023" в Україні традиційно не обійшовся без скандалу. Якщо минулого року Kalush Orchestra звинуватили організаторів у фальсифікації результатів, то цього разу KRUTЬ поскаржилася на гурт TVORCHI.

"Суспільне" повідомляє, що фіналістка Нацвідбору звернула увагу на використання у приспіві пісні "Heart of Steel" дабла основного вокалу. Дабл - це попередньо записана дублююча вокальна партія, яка "ущільнює" звучання сольної партії. У живих виступах дабл-треки часто використовують для маскування недоліків вокалу, але у прямому ефірі Нацвідбору такі прийоми вважаються порушенням.

Читайте по темі: "У нас тут не тільки народні співи": Юлія Саніна пояснила перемогу TVORCHI, програш Jerry Heil та KRUTЬ.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision/

Музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров відповів на претензії Марини Круть. За його словами, у зазначених секундах у пісні TVORCHI справді чутно обробку, але така незначна невідповідність вимогам "не є суттєвою для оцінки виступу".

Організатори Нацвідбору зафіксували дрібні порушення одразу у кількох фіналістів, але жоден із них не став достатнім приводом для дискваліфікації.

Дабл вокалу – не єдина претензія KRUTЬ. Співачка заявила, що TVORCHI випустили пісню "Heart of Steel" через французький лейбл Believe, який після повномасштабного вторгнення продовжує працювати на території РФ.

"Суспільне" перевірили інформацію з приводу лейблу та заявили, що Believe - французька компанія, яка займається дистрибуцією в Європі та Азії. 5 із 10 фіналістів Нацвідбору опублікували свої пісні саме через цей лейбл, ще троє співпрацювали з ним донедавна. Так, організаційний комітет "Євробачення" в Україні не знайшов серйозних порушень та достатніх причин для дискваліфікації TVORCHI.

Читайте по темі: Чи зможе Україна перемогти на "Євробаченні-2023": букмекери оцінили шанси гурту TVORCHI.

"У тристоронній комунікації "Суспільного Мовлення", фіналістів KRUTЬ та TVORCHI були розглянуті зауваження, які направила KRUTЬ. KRUTЬ не має жодних претензій до організації та вибору TVORCHI переможцями Нацвідбору на "Євробачення-2023"", - йдеться у заяві.

Хоча учасники Нацвідбору вже вирішили суперечку, публіка залишилася незадоволена поведінкою Марини Круть.

"Програвати треба вміти гідно! Звинувачення так собі. Тим більше наступного дня ми на Bezodnya Music з приводу Believe взяли коментар у продюсера TVORCHI. Він пояснив, що співпраця з лейблом завершена, і вони ведуть переговори з новим. Ситуація така сама, як і у Марини, яка сама нещодавно випускалася на Believe. Попахує скандалом заради скандалу", - написав в Instagram музичний оглядач Макс Нагорняк.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision/

Його позицію підтримали інші коментатори. "Євробачення без скандалу – не Євробачення", - жартують вони.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision/

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision/

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision/

Нагадаємо, що у Нацвідборі на "Євробачення-2023" Марина Круть посіла друге місце. Вона отримала максимальні 10 балів від професійного журі (Джамала, Юлія Саніна, Тарас Тополя) та 8 балів від глядачів. Група TVORCHI набрала максимальну кількість глядацьких голосів (10 балів) та посіла друге місце за оцінками журі (9 балів).

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil