Лайм

Що робити, якщо пергамент прилип до випічки: кулінарний лайфхак врятує страву

Візьміть собі на замітку

Кожна досвідчена господиня в арсеналі має не тільки кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями швидше і отримати потрібний результат. І якщо ви вже знаєте, як вирішити проблему пригорaння пирогів у духовці за допомогою солі, візьміть на замітку просту пораду, що робити, якщо пергамент прилип до випічки. theLime ділиться перевіреним кулінарним лайфхаком.

Фото: pixabay.com

Багато хто використовує пергаментний папір якраз для того, щоб випічка не прилипала до посуду і її легко можна було б зняти з дека або форми. Однак трапляються випадки, коли все виходить з точністю до навпаки – пергамент ніяк не хоче відходити від піци, пирога, хліба чи іншої випічки. Тоді господиням доводиться буквально по шматочках відклеювати папір для випічки, що, природно, непросто і займає багато часу, зусиль і нервів.

Читайте також: Чим замінити качалку для тіста: 4 варіанти, які завжди під рукою.

Як відклеїти пергаментний папір після приготування випічки? Все дуже просто: спочатку виймаємо пиріг із пергаментом, що приклеївся, з форми і кладемо на чистий мокрий рушник.

Щоб швидше досягти бажаного результату, випічку разом із прилиплим пергаментом зверху накриваємо сухим рушником. І залишаємо приблизно на 15-20 хвилин.

Через зазначений проміжок часу папір для випічки можна легко зняти, не вдаючись до жодного спеціального інструменту.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа