Лайм

Через стихійне лихо у Каліфорнії евакуювали містечко, де живуть принц Гаррі і Меган Маркл

Жителям Монтесіто загрожує повінь

Монтесіто в Південній Каліфорнії - прибережне містечко, в якому знаходиться будинок принца Гаррі і Меган Маркл, а також маєтки багатьох знаменитостей і мільярдерів. Через сильні зливи та загрозу повені влада наказала жителям Монтесіто евакуюватися, пише видання Bloomberg.

Фото: Getty Images

Нерухомість у Монтесіто є однією з найдорожчих в Америці. Серед домовласників анклаву - Опра Вінфрі, Аріана Гранде, а також телеведуча Еллен ДеДженерес, яка розмістила у Твіттері відео бурхливого потоку поряд з її домом.

"Цей струмок поряд з нашим будинком ніколи не тече. Ймовірно, він піднявся на 2,5 метри і має намір піднятися ще на метр", - сказала вона.

"Найсильніший дощ ще попереду, - йдеться у повідомленні пожежної служби Монтесіто у Twitter. - Якщо ваш будинок знаходиться в зоні дії наказу про евакуацію, будь ласка, залиште його негайно".

CNN пише, що у понеділок 9 січня в Монтесіто випало майже 25 см опадів, вулиці перетворилися на річки, сильний вітер повалив дерева, які заблокували основні дороги.

Фото: Getty Images

5 років тому шторм уже приніс у Монтесіто трагедію. У грудні в Каліфорнії розгорілася найбільша в історії лісова пожежа, яка вирувала довгий час. Земля, яка могла б поглинути проливні дощі, стала хиткою і схильною до зсувів. Потім, коли розігрався сильний зимовий шторм, потоки води та бруду підхопили уламки спалених дерев із гір Санта-Інес та понесли їх до Монтесіто. Тоді зсуви забрали життя дітей і дорослих.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації