Лайм

Легендарний рок-гітарист Джефф Бек помер у віці 78 років

Музиканта часто називали найвидатнішим гітаристом в історії рок-музики.

Джефф Бек, якого часто називали одним із найкращих рок-гітаристів усіх часів, помер у віці 78 років від бактеріальної інфекції. Про це йдеться в офіційних соцмережах музиканта.

"Від імені родини ми з глибоким сумом ділимося новиною про смерть Джеффа Бека, - говориться у заяві. - Після раптового зараження бактеріальним менінгітом він учора помер. Його сім'я потребує усамітнення, поки переживає цю величезну втрату".

Фото: instagram.com/jeffbeckofficial/

Джефф Бек прославився у 60-х, коли замінив Еріка Клептона у групі Yardbirds. Через рік він пішов, щоб заснувати свою власну групу The Jeff Beck Group, до якої увійшли Род Стюарт і Рон Вуд.

Джефф Бек був введений до Зали слави рок-н-ролу двічі: 1992 року як учасник Yardbirds, і 2009-го - як сольний виконавець. Восьмиразовий володар "Греммі" Бек отримав свою першу нагороду у 1985 році за найкраще інструментальне рок-виконання пісні "Escape". У цій категорії він перемагав ще 5 разів.

Читайте по темі: Джамала розповіла про смерть близької людини - українського композитора та музиканта Сергія Круценка.

Джефф Бек залишався активним до самої смерті. У 2022 році він гастролювала з Джонні Деппом після того, як вони разом записали кавер-альбом під назвою "18". Серед найвідоміших пісень Бека - "Heart Full of Soul" гурту Yardbirds, "I Ain't Superstitious", "Truth" та "Freeway Jam".

У відповідь на смерть товарша Род Стюарт написав у Instagram, що Бек "був одним із небагатьох гітаристів, які, граючи наживо, справді слухали спів та відповідали". "Джефф, ти був найкращим, мій друже", - сказав він.

Фото: Instagram

Інший із колишніх товаришів Бека по гурту, Вуд, також вшанував його пам'ять. "У музичному плані ми порушували всі правила, це був фантастичний, новаторський рок-н-рол!" – написав він у Твіттері.

Басист і вокаліст KISS Джин Сіммонс назвав смерть Бека "розпачливою". "Ніхто не грав на гітарі так, як Джефф, - написав Сіммонс у Twitter. - Будь ласка, дістаньте перші два альбоми гурту Джеффа Бека і оцініть цю велич".

Також на смерть Бека відреагували Оззі Осборн та Мік Джаггер.

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil