Лайм

Дуже боляче: Джамала розповіла про смерть близької людини

Помер композитор та друг співачки Сергій Круценко

8 січня у віці 55 років помер Сергій Круценко – український композитор, музикант, режисер та поет. Про його смерть розповіла Джамала, яка була близькою подругою покійного.

"У мене трапилося горе. Помер мій друг і без перебільшення – абсолютний геній. Музикант, композитор, аранжувальник, оркестровщик, поет, режисер, оператор та батько. Людина, з якою я працювала 1,5 роки над масштабним проектом, який не вписується ні у які стандартні рамки музичного твору, - написала співачка в Instagram. - Тільки з ним я могла бути у творчості на 100% і 24/7. Та що там… Просто бути музикою, весь час поруч із ним. Він дійсно справжній геній".

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

Читайте по темі: Двічі був на "нулі": на фронті загинув український режисер Віктор Онисько.

Хоча Круценко помер не на фронті і не від ракети, у його смерті Джамала все одно звинувачує росіян.

"Я записую його смерть на рахунок нашого ворога, тому що вони забирають не лише наше життя, а й руйнують наше психологічне та фізичне здоров'я. Коли влаштовують терор, вбивають нас і морально. А тим, хто чуйний та вразливий – це дається складно, - написала вона. - Він залишався весь час у Києві, працюючи між відключеннями світла і ховаючись у бомбосховищі".

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

Саме Сергій Круценко був першою людиною, якій Джамала зателефонувала 24 лютого, одягаючи дітей перед від'їздом із України. Композитор зголосився врятувати від бомб всю музику співачку та зберегти її для майбутнього альбому.

"Він дуже хвилювався. У прямому сенсі, ховав від бомб весь матеріал, усю мою музику. І мав завантажити все це з поганим зв'язком, щоб перекинути на жорсткі диски та файлообмінник. Після цього він так переживав за дітей, яких треба було вивезти. За маму, яка була незрячою. Їй було 83 роки і яку повністю доглядав він, - розповіла артистка. - Я не можу в це повірити. Мені дуже боляче. Не можу вам передати, яку близьку за духом людину я втратила".

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

Читайте також: На фронті загинув український режисер Олег Бобало: він захищав Бахмут від окупантів.

Сергій Круценко був саундпродюсером першого в історії кримськотатарського симфонічно-етнічного альбому у виконанні Джамали, а також записав симфонічну версію пісні "1944". Він створив музику для понад 30 художніх фільмів, серед яких - "Хайтарма", "Микита Кожум'яка", "Чужа молитва", зрежисував фільм-оперу "Коли цвіте папороть", керував записом великих симфонічних складів для саундтреків кіно та великих концертних постановок, включаючи "Гімн України" у виконанні Молодіжного Симфонічного Оркестру України під керівництвом диригентки Оксани Линів.

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

"Сергійку, я обіцяю тобі завершити нашу роботу і хочу, щоб твоє ім'я звучало по всьому світу. Без тебе нічого б не вийшло. Співчуваю сім'ї і всім нам. Можливо, ви його не знали. Так буває, на жаль, із геніями. Я впевнена, що ви точно вивчатимете його музику в підручниках і говоритимете про його внесок в українську музику", - підсумувала Джамала.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину