Лайм

Не тільки лимонна кислота: експерти назвали ефективні лайфхаки проти накипу в чайнику

Про це має знати кожна господиня

Кожен із нас постійно стикається з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як відмити духовку лимоном або пригоріле деко від липкого жиру, візьміть собі на замітку прості способи, як позбутися накипу в чайнику. theLime докладніше розповідає про це.

Насамперед, розберемося, чому утворюється накип. Справа в тому, що до складу води входять солі магнію та кальцію, які при кип'ятінні випадають в осад і утворюють накип на внутрішніх стінках та дні. І навіть найкращий фільтр для води не здатний повністю видалити ці солі.

Чим небезпечний накип? Він осідає і накопичується на нагрівальному елементі і, відповідно, шкодить, знижуючи його термін експлуатації. Згодом це може призвести до поломки чайника. Більш того, накип впливає на смак кип'яченої води і, відповідно, страв та напоїв із такої води.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Від накипу не залишиться сліду. 5 простих способів почистити каструлю, щоб блищала як нова.

Традиційно господині використовують порошок лимонної кислоти або сік лимона для боротьби з накипом, проте експерти підказали в коментарі виданню Express кілька інших не менш дієвих способів.

Марк Грейг, глава відділу управління постачальниками у загальнонаціональній компанії Marks Electrical, що спеціалізується на електроприладах, вважає, що найефективніший спосіб очистити чайник – використовувати білий оцет та воду.

Для цього достатньо наповнити чайник оцтом та водою та залишити на ніч. Потім вранці його потрібно ретельно сполоснути під проточною водою декілька разів, щоб змити наліт вапняний.

Якщо шар накипу досить сильний, розводимо 100 мл оцту або 1-2 ст. л. оцтової есенції в 1 л рідини, переливаємо в чайник і кип'ятимо з розчином. Залишаємо його на деякий час, а потім ретельно промиваємо водою.

Другий метод – з використанням харчової соди. Експерт з чайників AO.com Кеті Робертс поділилася простим рецептом від накипу: змішуємо 1 ч. л. харчової соди з 2 чашками води. Ретельно розмішуємо та виливаємо в чайник, вмикаємо його та даємо суміші прокипіти кілька разів.

"Після того, як суміш прокипить приблизно 15 хвилин, дайте їй охолонути ще 15 хвилин. Після цього просто промийте чайник холодною водою і сухою ганчіркою або губкою протріть внутрішню частину і видаліть всі сліди вапняного нальоту, які можуть залишитися", зазначила Робертс.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії