Лайм

Прощання з Вахтангом Кікабідзе: на труну знаменитого грузина поклали український прапор

Зірку поховають на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері

18 січня у Тбілісі відбулося прощання з відомим грузинським актором, справжнім другом України Вахтангом Кікабізде, який пішов з життя 15 січня. На труні знаменитості поруч із грузинським прапором можна було побачити і український - таке рішення ухвалила родина покійного.

Близькі актора знали, наскільки добре Кікабізде ставився до українців та як поважав їх любов до свободи, тому і прийняли подібне рішення. Фото з церемонії прощання з’явилися на інформаційному порталі "Новини Грузії".

Фото: newsgeorgia.ge

Панахиду організовали у церкві Кашветі на проспекті Руставелі 17 та 18 січня. За цей час фанатам та рідним Кікабідзе дозволили попрощатися з кумиром. Біля труни актора поставили його фотографії, а також розкішні вінки з живих та штучних квітів. Деякі з них були прикрашені синьо-жовтими стрічками. Труна знаменитості була закритою.

Похорон відомого грузина пройде 19 січня. Згідно заповіту, його поховають на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері.

Фото: instagram.com/vkikabidze

Читайте також: На Росію чекає розпад: що Кікабідзе говорив про Україну, війну та Путіна.

У джерелі також зазначається, що на церемонію має приїхати міністр культури України Олександр Ткаченко. Він зачитає промову від імені президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Вахтанг Кікабі́дзе - грузинський актор, естрадний співак, композитор, політик, депутат парламенту Грузії X скликання. Після 2008 року ніколи не співав у Росії. У жовтні 2014 року в інтерв'ю українській газеті "Сегодня" Кікабідзе заявив, "що якби був молодим, теж зараз був би в АТО і чинив опір, захищаючи честь країни", а президента Путіна назвав "політиком чорної сили" і "загарбником".

Вахтанг Кікабідзе та Володимир ЗеленськийФото: Getty Images

Читайте на тему: "Велика людина великого народу": Зеленський про смерть Вахтанга Кікабідзе.

24 серпня 2021 року знаменитий актор отримав орден Ярослава Мудрого V ступеня від глави держави. Також у 2013 році Кікабідзе отримав звання народного артиста України. Грузин неодноразово приїжджав в Україну в час російсько-української війни та відкрито засуджував злочини РФ, скоєні проти нашої країни. Від щирого серця чоловік бажав українцям перемоги над ворогом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil