Лайм

Корисні поради: Святослав Вакарчук розповів, як рятується від емоційного вигорання під час війни

Музикант дав три важливі поради українцям

За майже рік більшість українців бодай раз стикалися з емоційним вигорянням. Особливо цей стан знайомий людям, які під час війни багато працюють та активно волонтерять. Святослав Вакарчук, який із перших днів повномасштабного вторгнення РФ підтримує бійців ЗСУ на фронті, розповів, як справляється з відчуттям втоми та як заряджає внутрішні ресурси. Поради музиканта стануть у нагоді кожному.

В ефірі Факти ICTV лідер гурту "Океан Ельзи" порадив українцям завжди розпочинати свій день із позитиву, навіть якщо дуже погано. "Заряджайте себе тим, що дає вам персональний стимул жити – це можуть бути фотографії коханих або дзвінки", - сказав український музикант.

Читайте також: Завжди зі мною: Вакарчук показав милий талісман від сина, який возить із собою Україною.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Святослав зізнався, що не впасти духом йому допомагає не лише сім'я, а й музика. Артист радить кожному українцю під час війни не забувати про улюблену справу, яка надихає.

Друга порада від музиканта – відповідати собі чесно, що зараз відбувається і не тішити себе ілюзіями, що війна закінчиться завтра або через 2-3 тижні.

"Це було дуже важливо, коли почалася війна, - тримати себе в тонусі і не впасти у відчай. Сьогодні ми повинні перейти від емоційного до продуманого існування, ми повинні розуміти, що це не закінчиться швидко. Ми повинні розподілити свої сили, віддавати скільки можемо, але не згоряти до кінця. Потрібно завжди залишати місце для відпочинку, здорового способу життя, тримати себе у фізичному тонусі так, ніби тобі ще довго треба буде віддавати велику кількість сил та енергії", - радить Святослав Вакарчук.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Читайте на тему: Чи варто народжувати під час війни: Святослав Вакарчук поділився досвідом власної родини.

Третє правило, яке, за словами музиканта, працює у всіх війнах і просто у складних ситуаціях – гумор.

"Хоч би як не було складно, потрібно себе тонізувати гумором. Хлопці та дівчата на передовій дуже багато жартують. І це зрозуміло чому - усвідомлено чи не усвідомлено вони розуміють, що це рятує", - сказав лідер ОЕ.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

  • Раніше "Міс Україна Всесвіт" Вікторія Апанасенко розповіла, що зіткнулася з вигорянням через активну волонтерську діяльність. Модель назвала симптоми та методи боротьби з цим станом.
  • Читайте також, що таке синдром втоми від війни та як з ним упоратися.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці