Лайм

Чеський гурт Vesna з росіянкою у складі заспіває на "Євробаченні-2023" українською мовою

Не всі зраділи такому рішенню чеського Нацвідбору

На міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2023" Чехію представлятиме гурт VESNA з піснею My sister's crown ("Корона моєї сестри"). У композиції звучать слова кількома мовами: англійською, чеською, болгарською та навіть українською.

Про результати місцевого Національного відбіру стало відомо 7 лютого, після проведення заходу. "Ми в абсолютному захваті, ми дякуємо всій великій команді, яка нас оточує, і ми постараємося представити Чехію якомога краще", - висловилися з цього приводу участники гурту, передає видання iDNES.cz.

Фото: instagram.com/vesna__music

Основний посил пісні My sister's crown - так зване об'єднання сестринських народів. "Це пісня, яка створює незримий зв'язок між усіма, хто зазнає якоїсь несвободи. Це співчуття до всіх, хто зазнає будь-якої форми несвободи. І підтримка в тому, щоб не боятися вирватися на свободу", - говорила раніше вокалістка та фронтвумен колективу Патрісія Фуксова. Гаслом композиції став хештег #chooseloveoverpower, тобто "обирай любов, а не силу".

Читайте також: На "Євробаченні-2023" оголосили порядок виступів у півфіналах: коли співатимуть TVORCHI.

"Я хотіла написати не лише про особисте, а про те, що стосується всіх нас. Натхненням для мене у цьому став наш гурт, в якому разом працюють шість особистостей з різними можливостями, а часто навіть і поглядами. Однак нам подобається творити та грати разом, тому що ми поважаємо та підтримуємо одне одного. Тож пісня про сестринство, повагу, підтримку та співпрацю. Ми вважаємо, що ці цінності є ключовими в багатьох актуальних темах, які зараз резонують у всьому світі", – також заявляла Фуксова.

Фото: instagram.com/vesna__music

Крім вокалістки Фуксової, учасницями гурту є Бара Юранкова (скрипка), Маркета Мужаткова (ударні), словачка Терезка Чепкова (бас-гітара), росіянка Олеся Очеповська (клавішні) та болгарка Таніта Янкова (скрипка). Менеджеркою гурту виступає словачка Крістіна Полерецька.

Присутність у гурті росіянки розчарувала багатьох українців, тому такій новині вони не надто зраділи. Та й сам номер та пісню про "єдність" чимало користувачів мережі вважають недоречними на тлі війни, яку країна-окупант РФ розв'язала на території незалежної держави.

Цікаво, що нещодавно у мережі ходили чутки про те, що чоловік Олесі Очеповської – російський військовий, проте подібні твердження згодом спростувалися. Ігор Очеповський – гітарист, який живе в Чехії з 2011 року.

Читайте на тему: У кольорах українського прапора: як виглядають логотип і слоган "Євробачення-2023" у Ліверпулі.

Нагадаємо, що "Євробачення-2023" відбудеться на Ліверпульській арені, яка також називається "M&S Bank Arena". Вона розташована в центрі міста, поряд із річкою Мерсі. Арена відкрилася у 2008 році та вміщує 11 000 осіб.

  • Гурт TVORCHI, який представить Україну на міжнародному конкурсі пісні, офіційно розпочав підготовку до "Євробачення-2023". Дізнайтесь, чи є у них шанс на перемогу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Остапчук привітав молоду дружину з 24-річчям і показав їхні романтичні світлини

Відомий ведучий Володимир Остапчук звернувся до своєї молодої дружини, блогера та підприємця Катерини Полтавської у день її народження  

Зірку "Піратів Карибського моря" загризла акула: що відомо про трагічну загибель актора

Актор та професійний серфер Тамайо Перрі трагічно загинув Гаваї від укусів акули

Втратив зв'язок на 1,5 місяці: зірка "Х-фактору" розповів про зникнення мами на початку війни

Співак та фіналіст проекту Х-фактор Дмитро Волканов згадав, що не міг півтора місяця додзвонитися до своєї матері на початку війни