Лайм

Організатори "Євробачення-2023" у Ліверпулі показали розкішне оформлення сцени: фото

Дизайн символізує "широкі обійми, розкриті для України"

Британський Ліверпуль активно готується до "Євробачення-2023" - саме це місто отримало право провести міжнародний конкурс пісні замість України. Організатори вже провели жеребкування, в якому визначився порядок виступу країн у двох півфіналах 9 та 11 травня. Наразі фанатам "Євробачення" показали, якою буде сцена.

Фото: eurovision.tv

За проведення конкурсу відповідає телекомпанія ВВС, а оформленням сцени займався художник-постановник Хуліо Хімеде, який раніше працював на таких великих заходах, як "Греммі" та MTV EMA.

"Архітектура черпає натхнення з широких обіймів, розкритих для України, виконавців та гостей з усього світу. Я зосередився на культурних аспектах та подібності між Україною, Великобританією та, зокрема, Ліверпулем. Від музики, танцю та мистецтва до архітектури та поезії", - пояснив дизайнер.

Читайте також: У кольорах українського прапора: як виглядають логотип та слоган "Євробачення-2023" у Ліверпулі.

"Наш обов'язок як дизайнерів – покращувати виступи за допомогою привабливого візуального ландшафту, захоплюючи при цьому серце та душу конкурсу пісні Євробачення", - додав він.

Фото: eurovision.tv

Площа сцени – понад 450 квадратних метрів. Також її доповнять ще 220 квадратних метрів рухомих відеоекранів, а також понад 700 відеоплиток, вбудованих у підлогу, та понад 1500 метрів світлодіодних світильників.

"Ми хотіли створити декорації, які люди пам'ятатимуть довгі роки, - сказав Ендрю Картмелл, виконавчий продюсер конкурсу. - Для нас дуже важливо, щоб у делегацій було якнайбільше простору для роботи. Ми хотіли дати їм декорації, в яких є безліч варіантів для постановки".

Читайте також: Група TVORCHI офіційно розпочала підготовку до "Євробачення-2023": чи мають вони шанс на перемогу.

Фото: instagram.com/eurovision/

Нагадаємо, що "Євробачення-2023" відбудеться на Ліверпульській арені, яка також називається "M&S Bank Arena". Вона розташована в центрі міста, поряд із річкою Мерсі. Арена відкрилася у 2008 році та вміщує 11 000 осіб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil