Лайм

Справжні бійці: Зеленська показала зворушливі фото маленьких пацієнтів онкологічної лікарні

"Сміливості й мужності в них не менше, ніж у воїнів передової, які проходять лікування поруч"

Олена Зеленська, якій нещодавно виповнилося 45 років, відвідала дітей у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. Після зустрічі вона поділилася враженнями, а також оприлюднила серію зворушливих знімків із маленькими пацієнтами.

"Війна поставила під загрозу лікування цих дітей, а отже, і їхній шанс на життя. Бо навіть наявність ліків для хіміотерапії не гарантує її вчасного отримання, якщо звучать сирени. Навіть найдосвідченіші онкологи не знають, як врятувати від обстрілів. Однак наші лікарі роблять надможливе для того, щоб зберегти своїм пацієнтам життя", - йдеться в публікації першої леді в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дружина Володимира Зеленського зазначила, що ще в перший тиждень війни всіх маленьких онкопацієнтів із батьками евакуювали звідси до Польщі. Однак згодом відділення почало поступово відновлювати роботу. Вже у травні в інституті запрацювали операційні та почали приймати поранених бійців. На даний момент в столичному закладі наші лікарі щоденно роблять близько 30 складних операцій.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: У гірчичному светрі та джинсах: Олена Зеленська на Різдво влаштувала читання у дитячій лікарні.

"Сьогодні ж у тутешніх лікарів роботи більше, ніж до повномасштабного вторгнення: щодня в закладі роблять близько 30 складних онкологічних операцій. До відділення повернулися діти, і вони справжні бійці. Сміливості й мужності в них не менше, ніж у воїнів передової, які проходять лікування поруч. Маленькі пацієнти терпляче виконують вказівки лікарів, чекають на хіміотерапію, доки не зазвучить сигнал відбою повітряної тривоги. Виборюють життя водночас у двох війнах", - пояснила детальніше Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді також написала, що для неї було дуже важливо особисто поспілкуватися з дітьми та їхніми батьками. Оскільки держава теж має докладати зусилля, щоб допомогти виграти дітям їх персональну війну.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська у сірому костюмі модного фасону поспілкувалася зі студентами: фото.

"Створити умови, за яких, попри прильоти й атаки вороги, наша медична система вперто робитиме свою справу. І впевнена, із цим викликом ми впораємося", - зазначила вона.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину