Лайм

Олена Зеленська у сірому костюмі модного фасону поспілкувалася зі студентами: фото

Перша леді розповіла, якою була тема їхньої розмови

Олена Зеленська, яка нещодавно була з робочим візитом у Давосі та зустрілася з міністром оборони Нідерландів, цього разу з'явилася на зустрічі зі студентами-архітекторами. В рамках заходу вона презентувала Альбом безбар’єрних рішень.

Деталі та фото перша леді опублікувала на своїй сторінці в Instagram. У дописі вона зазначила, що розповіла про нову ініціативу разом із віцепрем’єр-міністром із відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Уявіть людину з інвалідністю, яка живе на останньому поверсі звичайної п’ятиповерхівки. Звучить повітряна тривога. Як гадаєте, чи може ця людина швидко дістатися укриття? Раніше ми б сказали, що ліфт – це вихід, - продовжила розповідати про новий проект дружина Зеленського. - Але в умовах відключень електрики явно потрібні інші рішення. Чи зможе достатньо швидко спуститися надвір людина з порушенням зору? А просто літня людина, яка ходить із паличкою? Мама з кількома дітьми на руках? Маломобільні групи населення зараз ризикують життям більше за інших. Бо навіть шлях до порятунку для них є небезпечним".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: У гірчичному светрі та джинсах: Олена Зеленська на Різдво влаштувала читання у дитячій лікарні.

"Поспілкувалася зі студентами-архітекторами – тими, кому відбудовувати країну, кожен будинок, кожну вулицю, покращувати та проєктувати сховища. Розповіла їм про інструмент, який допоможе зробити це максимально людяно – про Альбом безбар’єрних рішень. В межах моєї ініціативи "Без бар’єрів" ми презентували його перший розділ ще в 2021 році. Але війна надала йому особливої актуальності", - також поділилася вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська наголосила у своєму пості, що саме від архітекторів та будівельників залежить, яким буде простір навколо наших людей – тих, хто на протезах чи на кріслах, тих, хто має порушення зору чи ментальні, навколо літніх людей, навколо мам із дітьми.

Перша леді додала, що принципи безбар’єрності мають з’явитися у навчальних програмах вишів. І не лише профільних: "Для чого безбар’єрність вивчати освітянам, медикам, юристам? Бо всі ми, якої б не були професії, маємо бачити за нашими справами передусім людей. Ми всі – різні, і нам усім має бути однаково зручно".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська у стильній вишиванці з чорними квітами зустрілася з принцом Ліхтенштейну: фото.

Для зустрічі дружина Володимира Зеленського обрала стильний сірий костюм, який складався із широких брюк та подовженого піджака. Доповнили образ гольф пастельного відтінку, об’ємна брошка на піджаку у вигляді кількох перлин, сережки-гвоздики, легкий макіяж та об’ємно укладене волосся.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

  • Він той самий: нещодавно Олена Зеленська привітала чоловіка з днем народження і показала ніжне фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona впала на репетиції перед "Євробаченням-2024": в якому стані реперка

alyona alyona впала під час генеральної репетиції на Євробаченні-2024 - реперка запевнила, що почувається добре - відео

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів