Лайм

Олена Зеленська у темно-синьому костюмі та білій сорочці зустрілась з главою МЗС Канади: фото

Мелані Жолі приїхала до України

Після зустрічі з маленькими пацієнтами онкологічної лікарні Олена Зеленська мала нагоду поспілкуватися з міністеркою закордонних справ Канади Мелані Жолі. З нею наша перша леді обговорила подальшу співпрацю між країнами.

У Instagram дружина Володимира Зеленського показала фото зустрічі та поділилася деталями. "Українська діаспора в Канаді і раніше була однією з найбільших у світі. А після повномасштабного вторгнення агресора ще 150 тисяч українців знайшли тимчасовий прихисток у Канаді. Для того, щоб вони могли приїхати й облаштуватися, канадський уряд запровадив спеціальну програму – Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET)", - йдеться в дописі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська зазначила, що Канада вже надала Україні 1 млрд доларів США військової допомоги, а канадські військові продовжують тренувати наших захисників. Тим часом канадські посадовці протягом цього року регулярно відвідують Україну.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Олена Зеленська у блузі кольору хакі та модних штанах зустрілася з Урсулою фон дер Ляєн: фото.

"Мала нагоду подякувати за всю підтримку міністерці закордонних справ Канади Мелані Жолі під час її візиту в Україну. Обговорили, що іще наші країни можуть втілити разом", - розповіла перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дружина українського президента також повідомила, що у Канаді створено окремий урядовий орган з питань психічного здоров’я: "Працюють спеціальні центри депресії та центр передового досвіду з питань посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Це досвід, який точно знадобиться нам у створенні Всеукраїнської програми ментального здоров’я, покликаній відновити українців після шоку війни".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Ще нам дуже потрібні канадські напрацювання зі створення та адаптації робочих місць для людей з інвалідністю. Мусимо і хочемо надати найкращі можливості всім, хто пройшов поранення і травми", - також написала вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська у чорному костюмі зустрілася з міністром оборони Нідерландів: фото.

Зеленська наголосила, що не закінчиться і культурна співпраця - Канада вже виділила Україні 4,8 млн канадських доларів для захисту культурної спадщини, яка регулярно страждає від російських обстрілів. "Ми, у свою чергу, радо відкриваємо у бібліотеках Канади українські книжкові полички - проект із поширення за кордоном нашої літератури діє вже у 26 країнах, - пояснила вона. - Українська мова і культура давно не чужі Канаді, і стають все ближчими".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Для зустрічі з Мелані Жолі Олена Зеленська обрала темно-синій костюм у тонку білу смужку та класичну сорочку. Підкреслили діловий образ масивні сережки-кільця, об’ємно укладене волосся та легкий макіяж.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil