Лайм

Олена Зеленська у стильній вишиванці з чорними квітами зустрілася з принцом Ліхтенштейну: фото

Перша леді закликала світ підтримувати Україну

Перша леді України в рамках Всесвітнього економічного форуму у Давосі зустрілася з принцом Ліхтенштейну Алоїзом. Олена Зеленська особисто висловила подяку за допомогу Україні, зокрема підтримку українських проектів щодо фіксації воєнних злочинів росіян.

"Допомогти Україні з покаранням за російські злочини. Князівство Ліхтенштейн вже робить це не вперше. Про це говорили із Його Світлістю Спадкоємним принцом Ліхтенштейну Алоїзом", - поділилася дружина президента в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська зазначила, що загалом уряд Князівства виділив 450 тисяч швейцарських франків на проекти підтримки документування воєнних злочинів в Україні.

"Подякувала за дотримання Князівством Ліхтенштейн принципів міжнародного права, а також за активну позицію в ГА ООН щодо створення спеціального трибуналу для притягнення причетних до відповідальності за ці злочини. Будемо вдячні за подальше просування цієї ініціативи", - додала дружина Володимира Зеленського.

Читайте також: Олена Зеленська у Парижі зустрілася з Макроном, відвідала Лувр та українських дітей: фото.

На зустріч із принцом Ліхтенштейна Олена Зеленська одягла білу вишиванку з квітковим орнаментом, вишитим чорними нитками. Національну блузу перша леді України поєднала із чорними широкими брюками зі стрілками – один із головних модних трендів 2023 року.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Під час дискусійної панелі в Українському домі в Давосі Зеленська відповіла на одне з найпоширеніших запитань стосовно "втоми від України" та того, як надалі заохочувати та надихати донорів підтримувати Україну.

Читайте також: Олена Зеленська зустрілася з королем та королевою Британії: фото та подробиці зустрічі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Україна зараз веде боротьбу фізично, але й увесь світ веде боротьбу морально. Нам усім потрібна ця перемога. Якщо весь світ втомився і ви можете зробити паузу, то уявіть, що буде, якщо втомляться українці. Ми також втомлені – і морально, і фізично. Ми не маємо права на зупинку, і дуже сподіваємося, що ви також у собі відчуєте цю емоцію. Увесь цивілізований світ уже настільки багато допоміг, що, якщо зупинитись, це означатиме, вся попередня допомога була марною. Не можна припинити гасити пожежу, коли половина будівлі горить. Не можна зупинятися на середині. Тут або нічого, або все", - сказала перша леді України.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Новини партнерів

Читайте також

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

Після першого півфіналу у фінал "Євробачення-2024" пройшли 10 учасників, серед яких alyona alyona та Jerry Heil - відео виступу України 7 травня

На конкурсі вперше за 30 років: як представниця Люксембурга виступила на "Євробаченні-2024"

Люксембург повернувся на Євробачення після 30-річної перерви - хто представляє країну у та яким був виступ виконавиці - відео

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024