Лайм

Герой нашого часу: Енн Хетеуей підтримала Зеленського після його промови на Берлінале-2023

Актриса висловилася про Україну та її президента

16 лютого у Берліні стартував знаменитий кінофестиваль Берлінале, і на його відкритті виступив Володимир Зеленський. У своєму відеозверненні президент України сказав, що культура та кіно не можуть бути поза політикою, коли йдеться про масові теракти та злочини проти людяності.

Фото: Getty Images

"Культура та кіно можуть бути поза політикою. Але тільки не тоді, коли це політика агресії. Не тоді, коли це політика масових злочинів, вбивств, терору, прагнення знищити інші країни та інші народи. Коли це політика тотальної війни. Тобто політика нинішньої війни Росії, - заявив він. - Культура в такі часи робить вибір. Обирає сторону. І різними способами говорить своє слово, чим бореться і протидіє злу. Або - не помічає і мовчить, чим фактично йому допомагає. У боротьбі людства з будь-яким злом завжди звучить два голоси. Це і пропаганда. На якийсь час пропаганда здатна заглушити правду. Але не здатна перемогти остаточно. Якщо мистецтво не припиняє боротьбу і не мовчить. Знає, що стояти осторонь — значить, бути поруч зі злом".

Читайте також: Третьої світової не буде: Зеленський виступив із промовою на церемонії вручення "Золотого глобуса".

Також Зеленський подякував фестивалю за те, що у 2023 році він не став показувати фільми, зняті за підтримки Росії.

"Це справді важливо. Це не формальність, це важливий символ. Ми вдячні за підтримку України, увагу до України, солідарність з Україною. Доказ тому – офіційний значок для учасників та гостей Берлінале – Золотий Ведмідь, який цього року став синьо-жовтим", - сказав він.

Публіка у залі зустріла виступ Зеленського оплесками, а серед учасників фестивалю було багато тих, хто підтримує Україну. Так, Шон Пенн покаже на Берлінале свій новий фільм "Суперсила", який знімав про війну в Україні після початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Шон Пенн вручив свій "Оскар" Зеленському - нагорода залишиться в Україні до перемоги.

Шон Пенн Фото: Getty Images

Актриса Енн Хетеуей, відома за фільмами "Щоденники принцеси", "Диявол носить Прада", "Джейн Остін", "Війна наречених", "Темний лицар повертається", "Інтерстелар", також підтримала Україну та її президента.

Енн ГетевейФото: Getty Images

"Я просто хочу висловити подяку кінофестивалю за включення героя нашого часу. За те, що у всіх нас є можливість посилити послання України, яке є нашим спільним прагненням до миру. Я впевнена, що у цій важкій ситуації дуже багато хто хоче миру", - сказала актриса на прес-конференції.

Хетеуей не вперше висловлюється за підтримку нашої країни. Після вторгнення РФ 24 лютого 2022 року вона жертвувала гроші на допомогу українцям, які постраждали від війни, а також закликала своїх друзів та підписників робити так само.

"Мир – це право людини. Будь ласка, приєднуйтесь до мене у пожертвах. Я посилаю свої постійні щирі молитви народу України", - написала вона.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков