Лайм

Стан Брюса Вілліса погіршився - родина актора розкрила його невиліковний діагноз

Зірка "Міцного горішка" хворий на деменцію

Майже через рік після того, як Брюс Вілліс пішов із кіно через розлад мовлення, лікарі встановили його остаточний діагноз. 67-річний актор хворий на лобно-скроневу деменцію - невиліковне нейродегенеративне захворювання. Про це повідомила його родина на веб-сайті Асоціації лобово-скроневої дегенерації.

Фото: theaftd.org

"З того часу, як навесні 2022 року ми оголосили, що у Брюса діагностували афазію, його стан прогресував. Тепер у нас є більш конкретний діагноз: лобово-скронева деменція (ЛВС). На жаль, проблеми зі спілкуванням — лише один із симптомів хвороби, з якою бореться Брюс. Хоча це боляче, нарешті отримати чіткий діагноз – це полегшення", - йдеться у заяві, яку підписала дружина Вілліса Емма Хемінг, його колишня дружина Демі Мур та всі п'ятеро дочок.

Фото: instagram.com/demimoore/

Для людей молодше 60 років ЛВД є найпоширенішою формою деменції, а для встановлення діагнозу можуть знадобитися роки. На сьогоднішній день немає ліків від цієї хвороби. Вона впливає на психічні та поведінкові аспекти людського організму, проявляється дисоціацією від сім'ї, нездатністю контролювати емоції, поведінку, особистість.

Читайте також: Найважче рішення: Оззі Осборн йде зі сцени через проблеми зі здоров'ям.

"Брюс завжди вірив у можливість використовувати свій голос, щоб допомагати іншим і підвищувати поінформованість про важливі проблеми. У глибині душі ми знаємо, що – якби він міг сьогодні – він хотів би відреагувати, привертаючи увагу всього світу та налагоджуючи зв'язок із тими, хто теж бореться з цією виснажливою хворобою і тим, як вона впливає на людей та їхні сім'ї, - написали рідні актора. - Ваші співчуття, розуміння та повага дозволять нам допомогти Брюсу жити максимально повним життям".

Фото: instagram.com/demimoore/

За даними клініки Майо, початковий діагноз афазії Вілліса вказував на те, що йому важко говорити, писати і розуміти мову як усну, так і письмову. Незважаючи на тяжкий стан, у 2022 році зірка продовжувала з'являтися на публіці з друзями. Через кілька місяців після цього діагнозу Емма Хемінг поділилася, що бореться з "паралізуючим" горем.

Читайте також: Селін Діон розповіла про рідкісну невиліковну хворобу, через яку не може виступати.

"Я вчуся жити з цим, - написала вона в соціальних мережах. - Горе - це найглибша і найчистіша форма любові. Сподіваюся, ви теж знайдете в цьому деяку втіху".

Фото: instagram.com/demimoore/

Брюс Вілліс та Емма Хемінг одружені з 2009 року, мають спільних дочок Евелін (8 років) та Мейбл (10 років). Також у нього є троє дочок від колишньої дружини Демі Мур – 34-річна Румер, 31-річна Скаут та 29-річна Таллула.

Брюс Вілліс відомий за фільмами "Міцний горішок", "Останній бойскаут", "Смерть їй личить", "Кримінальне чтиво", "12 мавп", "П'ятий елемент", "Армагеддон", "Шосте почуття", "Місто гріхів".

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття