RU  UA

Дізнатися

Як зробити натуральний освіжувач для унітазу, який впорається з брудом та запахом

Засіб для чищення можна зробити в домашніх умовах

Санвузол зазвичай займає невелику площу в квартирі, але прибирання цієї кімнати забирає багато часу та сил. Прискорити цей процес та полегшити процедуру допоможуть народні засоби, які легко зробити в домашніх умовах. Раніше ми розповідали, як позбутися нальоту та каменю в унітазі, а тепер поділимося рецептом приготування натурального освіжувача, який впорається з брудом та неприємним запахом.

Фото: Getty Images

Для приготування натурального освіжувача вам знадобиться прості інгредієнти, які знайдуться у кожному будинку. Ароматичний засіб можна зробити у вигляді бомбочок, яке легко опускати в унітаз. Вам знадобиться:

  • сода (1/2 склянки)
  • лимонна кислота (1/2 склянки);
  • кукурудзяний крохмаль (1/2 склянки);
  • будь-яка ефірна олія (25 крапель);
  • гумова форма (1 шт.);
  • вода.

Як зробити:

Візьміть миску і змішайте всі сухі інгредієнти для бомбочки: соду, лимонну кислоту та крохмаль. Ретельно перемішайте, щоб усі компоненти з'єдналися між собою. Далі додайте ефірну олію. Її можете використовувати з будь-яким ароматом, який вам подобається.

Читайте також: Швидкий та простий лайфхак для видалення стійких плям вапняного нальоту в унітазі.

Потім налийте трохи води та одразу перемішайте. Рідину потрібно додавати доти доки суміш не стане густою та однорідною.

Далі цю суміш перекладіть у заздалегідь підготовлені силіконові форми. Залишіть приблизно на 12 годин, щоб вона підсохла. Отримані бомбочки кидайте в унітаз, коли потрібно очистити від нальоту і прибрати запах. Вони діють так само, як і бомбочки для ванни, при зіткненні з водою починають шипіти.

Використовуючи цей натуральний освіжувач для унітазу ви назавжди забудете про неприємний запах у санвузлі та йоржик. Зберігати бомбочки слід у відкритому місці та подалі від дітей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Злата Огнєвіч розсекретила, чи піде знову у політику

Певица Злата Огневич рассказала, планирует ли возвращаться в политику. Артистка вспомнила свой предыдущий опыт

Вона приходить у сні: Тоня Матвієнко розповіла, як почувається після смерті матері

Певица Тоня Матвиенко рассказала, что после смерти Нины Митрофановны часто видит ее в своих снах. Артистка до сих пор не освободила комнату от маминых вещей

Був рупором правди: Юрій Рибчинський назвав свою версію смерті Кузьми Скрябіна

Юрий Рыбчинский объяснил, почему смерть Скрябина – убийство. Он вспомнил, как посвятил поэтические строки Андрею Кузьменко