Лайм

Дієві народні лайфхаки, які повернуть чистоту і блиск пригорілим каструлям

Беріть собі на замітку та розкажіть подрузі

У процесі використання кухонного посуду на ньому часто з'являється жирний наліт. Щоб жир не накопичувався, потрібно ретельно мити його після кожного використання. Якщо прогавили цей момент і нагар вже утворився – не засмучуйтесь, цю проблему можна легко вирішити, якщо знати кілька простих лайфхаків із народними засобами. theLime вирішив докладніше розповісти, як повернути чистоту і блиск пригорілим каструлям.

Фото: pixabay.com

За допомогою чого можна очистити каструлю?

Харчова сода

Беремо каструлю, споліскуємо її у воді та натираємо харчовою содою. Залишаємо у такому вигляді на 10-15 хвилин. Потім ще раз розтираємо порошок на поверхні та промиваємо ємність під гарячою водою.

Сіль

Якщо шар нагару досить сильний, змішуємо соду із сіллю. Знадобиться приблизно по 50 г кожного засобу. Висипаємо їх на дно, додаємо 50-70 мл води, щоб вийшла густа кашка із порошку. Залишаємо у такому вигляді на декілька годин, а краще на всю ніч, а вранці змиваємо.

Читайте також: Почорніла алюмінієва каструля: домашні засоби, які повернуть їй новий вигляд.

Лимонна кислота

Вам знадобиться сік лимона, лимонна кислота або кислота, розведена у воді. Просто змішуємо її з невеликою кількістю миючого засобу, наносимо на поверхню та залишаємо на 5 хвилин, потім промиваємо гарячою водою.

Господарське мило

Тремо шматок господарського мила на терці, додаємо в стружку рідину для миття посуду або рідке мило. Потім додаємо воду і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, тримаємо на плиті ще приблизно 20 хвилин, потім зливаємо воду і промиваємо.

Читайте також: Топ-3 лайфхаки, щоб відмити скляні кришки від застарілого жиру.

Оцет

Також відмити каструлю, що пригоріла, можна за допомогою соди і оцту. На дно виливаємо трохи води та додаємо оцет та соду в рівних пропорціях. Залишаємо на декілька годин, а краще на всю ніч, а потім промиваємо.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня