У процесі використання кухонного посуду на ньому часто з'являється жирний наліт. Щоб жир не накопичувався, потрібно ретельно мити його після кожного використання. Якщо прогавили цей момент і нагар вже утворився – не засмучуйтесь, цю проблему можна легко вирішити, якщо знати кілька простих лайфхаків із народними засобами. theLime вирішив докладніше розповісти, як повернути чистоту і блиск пригорілим каструлям.
За допомогою чого можна очистити каструлю?
Харчова сода
Беремо каструлю, споліскуємо її у воді та натираємо харчовою содою. Залишаємо у такому вигляді на 10-15 хвилин. Потім ще раз розтираємо порошок на поверхні та промиваємо ємність під гарячою водою.
Сіль
Якщо шар нагару досить сильний, змішуємо соду із сіллю. Знадобиться приблизно по 50 г кожного засобу. Висипаємо їх на дно, додаємо 50-70 мл води, щоб вийшла густа кашка із порошку. Залишаємо у такому вигляді на декілька годин, а краще на всю ніч, а вранці змиваємо.
Читайте також: Почорніла алюмінієва каструля: домашні засоби, які повернуть їй новий вигляд.
Лимонна кислота
Вам знадобиться сік лимона, лимонна кислота або кислота, розведена у воді. Просто змішуємо її з невеликою кількістю миючого засобу, наносимо на поверхню та залишаємо на 5 хвилин, потім промиваємо гарячою водою.
Господарське мило
Тремо шматок господарського мила на терці, додаємо в стружку рідину для миття посуду або рідке мило. Потім додаємо воду і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, тримаємо на плиті ще приблизно 20 хвилин, потім зливаємо воду і промиваємо.
Читайте також: Топ-3 лайфхаки, щоб відмити скляні кришки від застарілого жиру.
Оцет
Також відмити каструлю, що пригоріла, можна за допомогою соди і оцту. На дно виливаємо трохи води та додаємо оцет та соду в рівних пропорціях. Залишаємо на декілька годин, а краще на всю ніч, а потім промиваємо.
- Раніше ми розповіли, що робити, якщо їжа пригоріла у каструлі.
- Читайте також на theLime, як відмити стару каструлю з нержавіючої сталі до блиску.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.