Лайм

Топ-3 лайфхака, щоб відмити скляні кришки від застарілого жиру

Прості способи повернути кришкам колишній вигляд

У процесі використання кухонного приладдя на ньому часто з'являється жирний наліт. Щоб жир не накопичувався, потрібно ретельно мити посуд після кожного використання. Якщо раптом проґавили цей момент і нагар вже утворився - не засмучуйтесь, цю проблему можна легко вирішити, якщо знати кілька побутових секретів. Раніше ми розповідали, чим відчистити пригоріле дно сковороди, а тепер поділимося лайфхаками, як відмити скляні кришки.

Як почистити скляну кришку від сковороди: прості народні засоби

Фото: Getty Images

Господарське мило, сода та оцет

Мило+сода+оцет - ефективний засіб у боротьбі із застарілим жиром. Візьміть велику каструлю такого розміру, щоб помістилися в ній брудні кришки.

Читайте також: Як відмити стару каструлю з нержавіючої сталі до блиску: дієвий лайфхак, який не підведе.

Залийте водою та поставте на плиту. Додайте 5 столових ложок соди, 1 ложку тертого господарського мила та 3 ложки оцту. Коли закипить, тримайте на вогні 15 хвилин. Потім дістаньте кришки та добре протріть залізною губкою. Прополощіть у теплій воді.

Фото: Getty Images

Рідина для миття посуду та сода

Ще один простий метод позбавитися жиру на кришці, замочити її в розчині із засобу для миття посуду (100 г), кальцинованої або харчової соди (5 столових ложок) і окропу. Потримайте кришки від сковороди в цій суміші 1 годину. Після цього залишки жиру видаліть кухонною губкою.

Читайте також: Як відмити антипригарну сковорідку, щоб не пошкодити покриття: 5 простих лайфхаків.

Перекис водню

Для цього способу вам знадобиться лише один "інгредієнт" – перекис водню. Покладіть кришку в раковину або іншу ємність і залийте перекисом водню. Залишіть на 10 хвилин.

Потім переверніть і зробіть те саме з іншою стороною кришки. Важкодоступні місця обробіть ватним диском, змоченим у перекисі. Коли застарілий жир відійде, прополощіть кришку під проточною водою.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати