Лайм

Вакарчук розповів, хто з королівської родини відвідав його концерт на підтримку України в Лондоні

Виконавцю вдалося зібрати чималу суму

Співак Святослав Вакарчук, який на річницю війни виконав гімн перед нагородженням захисників України, дав благодійний концерт у Лондоні. Після заходу він поділився враженнями, зокрема розповів, хто з членів королівської родини відвідав його виступ.

"Минулого тижня в історичному будинку Canada House на Трафальгарській площі в Лондоні пройшов мій благодійний акустичний виступ, який я задумав ще минулої осені і завдяки моєму товаришу Тіму Ешу та благодійній організації Crown Agents International Development (CAID) все відбулось як найкраще, а головне, зібрано понад 3,3 млн фунтів (147 000 000 грн)", - йдеться в дописі виконавця в Instagram.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Артист зазначив, ці кошти будуть направлені на придбання медичного обладнання та відбудову постраждалих в результаті бойових дій українських лікарень. Також чоловік уточнив, що даний проект буде реалізовано спільно з Crown Agents, які від початку російського нападу допомагають Україні в гуманітарному напрямку, а також нині сконцентровані на зборах саме для медчних українських закладів.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Читайте також: Там відбувається жах: Вакарчук поділився враженнями після поїздки у Бахмут.

Далі Вакарчук продовжив, що на заході були присутні Його Королівська Високість Герцог Глостерський принц Ричард, Девід Ратлі, член парламенту, парламентський заступник Державного секретаря у закордонних справах Великобританії, Ральф Гудейл, Верховний комісар Канади у Сполученому Королівстві та інших.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Для мене була честь бачити на концерті, а головне, чути та отримати реальну підтримку нашої країни від таких високих гостей, - прокоментував ситуацію музикант. - Окремо також хочу подякувати за підтримку та долучення до організації представникам Верховної комісії Канади у Великій Британії, Королівського банку Канади, Jeffries, Посольства України і особисто нашому Послу Вадиму Пристайку".

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Під час A Night for Ukraine я розповідав про те, що сам бачив, відчув та чув за останній рік на фронті, в шелтерах та госпіталях. Співав різне: і пісні "Океану Ельзи", і шось нове, і навіть українські народні. Скажу, як є: радий, що можу через свої виступи залучати і пряму фінансову допомогу, і кожного разу нагадувати країнам світу, що ми вдячні за підтримку та потребуємо її ще, аби разом й далі продовжувати боротьбу до Перемоги", - підсумував знаменитість.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном