Лайм

Старший лейтенант ЗСУ: Святослав Вакарчук розповів, у чому полягає його служба в армії

Артист працює за своєю військово-обліковою спеціальністю

Святослав Вакарчук, як і багато українських знаменитостей, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вирушив до військкомату. Фронтмен гурту "Океан Ельзи" хотів захищати країну зі зброєю в руках, але його переконали працювати за фахом, чим він займається й досі. В інтерв'ю Наталі Мосейчук музикант докладніше розповів про свою службу.

"Я приїхав до Львова і пішов із братом у військкомат. Нас прийняли, ми прийшли і як офіцери стали на облік. Моє звання - лейтенант. Уже старший лейтенант, бо за роки, виявляється, дають підвищення", - сказав Вакарчук.

Читайте по темі: Велика честь для нашої родини: Святослав Вакарчук у Львові відкрив вулицю імені свого батька.

"Іронічно, що в університеті я закінчив військову кафедру за спеціальністю "соціологія та психологічна боротьба". Буквально те, чим я й займаюся. Військком мені так і сказав: "Погляньте, що у вас написано. Ідіть і робіть". Ми розробили план, у нас є дуже маленька і скромна команда, і з початку березня і до сьогодні продовжуємо лупати цю скалу", - пояснив він.

До кінця травня Вакарчук та його команда їздили виключно українськими містами. Вони були у Сумах, Охтирці, Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Чернігові, Одесі, а потім виступали переважно на фронті. "Я не вважаю, що всі [артисти] повинні їздити в небезпечні місця. Але хтось повинен. Я вирішив, що я повинен", - каже лідер "ОЕ".

Читайте по темі: На тлі воронок та вибухів: Вакарчук записав промовисте відео з фронтового Бахмута.

Також артист розповів про настрої військових, які приходять послухати його музику.

"Є хлопці, які плачуть. Цікаво, що я не бачив дівчат, які плакали. На фронті багато дівчат, але вони якраз більше радіють, коли чують пісні, які люблять, – поділився він. – Я вважаю, що сльози – це добре. Вони не можуть собі дозволити сльози в бою, а тут це дуже важливо. Але вони не хочуть, щоб ми їх жаліли. Вони хочуть, щоб ми їх підтримували. Це трохи різні речі. Жаліють слабких, в вони не слабкі. Вони дуже сильні духом. Вони в основному сильні фізично, я бачу там міцних впевнених хлопців. Головне, що навіть втома на них виглядає героїчно. Це втома воїнів. Героїзм - це коли ти бачиш втомлену фізично людину, у якої горять очі. Тіло просить відпочинку, а серце рветься вперед. Це наші воїни".

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня