Лайм

Там відбувається жах: Вакарчук поділився враженнями після поїздки у Бахмут

Музикант розповів про обстановку в місті

З перших днів повномасштабного вторгнення РФ Святослав Вакарчук їздить на фронт із творчою та гуманітарною місією. За цей час лідер гурту "Океан Ельзи" кілька разів відвідав Бахмут - одну із найгарячіших точок війни.

В інтерв'ю DW музикант розповів, як змінювалося фронтове місто на Донеччині між його приїздами та яка там ситуація зараз. "Там відбувається жах. Місто практично зруйноване", - поділився артист враженнями після нещодавньої поїздки до Бахмута.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Я добре пам'ятаю, як ми вперше приїхали до цього міста на початку квітня. Тоді це була відносно мирна територія, якщо можна так сказати. Ми сиділи в крафтовій пивоварні, яка працювала, і мало чим відрізнялося, принаймні всередині цього закладу, враження від того, як воно було у мирний час у Києві, Львові чи інших містах", - розповів Вакарчук.

Читайте також: На тлі воронок та вибухів: Вакарчук записав промовисте відео з фронтового Бахмута.

Музикант додав, що навесні в Бахмуті вже мало було місцевих жителів, проте ситуація в місті була ще відносно спокійною.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Починаючи з літа, за словами Вакарчука, вже було видно, що місто серйозно потерпає від обстрілів і бойових дій, проте воно ще зберігало "ознаки життя".

"Коли я там був восени, то центр був вже дуже сильно пошкоджений. А коли я був там зараз, то такого великого контрасту я не бачив жодного разу між приїздами. Місто фактично зруйноване. У ньому дуже мало життя, окрім військових, яких на той момент було дуже багато", - поділився музикант.

Читайте на тему: Раміна Есхакзай показала, як потрапила під артобстріл у Бахмуті: відео.

Святослава найбільше вразили місцеві жителі Бахмута, які постійно знаходяться під безперервними обстрілами та примудряються створювати "аналог життя".

"Люди на околицях на бордюрах організовують ярмарки, на яких там щось продають, - поділився Вакарчук. - Це мені запам'яталося найбільше з тієї поїздки. Тому що це такий контраст із воєнним настроєм, який довкола відбувається. Ці люди продовжують там бути попри все".

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня