Лайм

Стендапер Щегель заявив, що отримав три повістки і втік у Туреччину як артист

Інтерв'ю коміка обурило мережу

Український стендап-комік Андрій Щегель розповів в інтерв'ю Роману Скрипіну, що отримав дозвіл на виїзд із України як артист, після чого залишився у Туреччині. Про тих чоловіків, які захищають країну від російських окупантів, він різко висловився: "Вибір хлопців - гинути".

Фото: Wikipedia

В іронічній манері Щегель заявив, що вчинив "як пацюк", бо це його право як вільної людини.

"У мене три повістки, я не боюся воєнкомів. Визначаю себе як вільну людину. Зрозумів, що мені некомфортно і я більше не можу, і знайшов собі спосіб з**батися, пожити в комфортній психологічній обстановці. Реалізуючи своє право на ох*єнне життя просто [поїхав] і сиджу тут", - сказав він.

На питання про те, як він отримав дозвіл на виїзд за кордон, Щегель відповів: "Я артист. Я представляю країну за кордоном".

Читайте на тему: Володимир Дантес поскаржився на артистів, які отримали дозвіл на виїзд і не повернулися до України.

Захист країни від окупантів для Щегеля не видається чимось важливим. "Що таке країна? Фікція, створена культурним пресом. Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути", – сказав він.

Користувачі мережі у відповідь на інтерв'ю пишуть про те, що у цієї людини геть відсутні моральні цінності.

"Ще гірше чути, що його мати мобілізувалась", - пишуть люди.

"Сподіваюся, назад у країну його не пустять".

"Він буквально сказав: "Я їх туди не посилав".

"Після фрази "хлопці самі зробили вибір помирати", слухати стало неприємно. Якщо він реально думає, що наші захисники на війні, тому що хочуть помирати, а не жити, то він так нічого і не зрозумів".

Знайшлися у Щегеля також і захисники:

"Слова Андрія так тригерять людей, тому що він каже те, що люди просто не можуть сказати. Зараз відкрий кордон, і багато "правильних" патріотів втечуть за кордон того ж дня".

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита