Лайм

Як економити електроенергію під час прання: 5 практичних порад

Візьміть собі на замітку

Щороку у багатьох країнах світу 5 березня відзначається Всесвітній день енергоефективності. Однак через ракетні обстріли Росії багатьом українцям радять економити електрику, щоби не перевантажувати мережі. theLime ділиться з вами простими порадами, як використовувати менше електроенергії під час прання в пральній машинці.

Фото: pixabay.com

Як зменшити витрати електрики під час прання?

1. Вибір пральної машини

Річ у тім, що пральні машини класів А++, А+, А, В і т.д. витрачають більше електроенергії. Тому, якщо ви плануєте найближчим часом купувати нову, вибирайте автомат класу А+++. Майже на всіх сучасних агрегатах є режим "Економного прання" або "Екопрання" у такому режимі вони витрачають мінімум електрики та води.

2. Кількість білизни

Намагайтеся повністю завантажити бак пральної машинки, а не прати за один раз 2-3 рушники або улюблену пару джинсів. Прилад витрачає однакову кількість ресурсів і в тому, і в тому випадку.

3. Оптимальна кількість порошку

Чим більше порошку або рідкого миючого засобу, тим більше піни. У такому разі машина буде частіше зливати воду і набирати нову.

4. Відмова від додаткових функцій

Якщо ви хочете заощадити електроенергію, відмовтеся від таких функцій, як "Попереднє замочування", "Сушіння" та "Відкладений старт". Натомість можна замочити білизну в тазику, а висушити – на балконі або відкритому повітрі.

5. Невисокі температури

Слід вибирати ті режими, за яких пральна машинка розігріває воду максимум до 30-40°С. Річ у тім, що, перучи при температурі 60°С, машина витрачає приблизно в 4 рази більше електроенергії, ніж при 30°С.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків