Лайм

Дитбудинки заповнені сиротами: Тимур Мірошниченко поскаржився на труднощі в усиновленні дитини

Сім'я зіткнулася з проблемами через робочий графік ведучого

Український телеведучий Тимур Мірошниченко з дружиною Інною розпочали процес усиновлення дитини-сироти. Подружжя вже обрали хлопчика на сайті Мінсоцполітики, зібрали необхідні документи, пройшли медогляд, отримали дозвіл від комісії з перевірки житлових умов, але на наступному кроці у сім'ї виникли значні труднощі.

В інтерв'ю NV шоумен розповів, що їм із дружиною потрібно пройти психологічні курси. У Києві вони розпочинаються, коли є повний набір бажаючих та тривають близько трьох місяців. Через робочий графік Мірошниченка подружжю важко під них підлаштуватися, а пройти в іншому місці не можна через столичну прописку.

Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko

"Така ситуація у Києві - один день курсів на тиждень. Хоча в Київській області ті ж самі курси можна пройти одразу за 10 днів. Але ж у нас прописка міська, тож ми з дружиною маємо пройти їх саме в Києві, - поділився Тимур. - За правилами, не можна пропускати жодного заняття. Тобто, треба бути впевненим, що найближчі три місяці у будь-який день тижня ти точно можеш відвідувати ці психологічні курси. У моєму випадку це велика проблема і майже неможливо, тому що, приміром, у травні мені треба буде їхати в Ліверпуль на Євробачення. До того ж у мене є прямі телеефіри у Сніданку. Напевно, три місяці наша сім'я їх пропускає".

Читайте також: Повістка приходила: Тимур Мірошниченко відповів, чому він не на фронті.

Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko

Телеведучий розповів, що вони з дружиною навіть пропонували оплатити курси у Києві для всієї групи, щоб пройти їх за 10 днів і в ті дні, які їм підходять. Але подружжю не захотіли йти назустріч, оскільки люди, які ведуть ці курси, - волонтери, і вони приділяють цій роботі свій вільний час.

"Люди чекають роками, аби взяти дитину з дитбудинку через шалені стоси документів, через черги на ці психологічні курси, через очікування рішення суду. І весь цей час малеча залишається в дитбудинку, - скаржиться Мірошниченко. - Україна крокує в Європу, тож я маю надію, що саме європейці допоможуть подолати цю нашу негнучку систему всиновлення. Це ж нонсенс - величезні черги родин, які хочуть взяти дитину з дитбудинку, а при цьому дитбудинки заповнені сиротами, які роками чекають на своїх нових батьків".

Читайте по темі: Олена Зеленська зустрілася з Урсулою фон дер Ляєн та обговорила тему дитбудинків.

Нагадаємо, Тимур Мірошниченко з дружиною Інною вже виховують двох своїх дітей: 5-річну Мію та 3-річного Марка. Пара хоче, щоб їхня прийомна дитина підходила дітям за віком.

Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші