Лайм

В Україні немає слабкої статі: 8 березня військові подякували жінкам за силу і героїзм

Бійці показали фото захисниць України

Українські захисники з передової нагадали, що війна показала, що в Україні немає слабкої статі. І 8 березня - ще один привід розповісти про героїзм, силу духу українок, про їхні подвиги, жертовність і внесок у боротьбу з російськими окупантами.

93-та окрема механізована бригада "Холодний Яр" опублікувала у Facebook фотографії зв'язківиць, операторок БПЛА, медиків, волонтерок та розповіла про героїзм кожної захисниці України.

Фото: facebook.com/93OMBr

"На першій світлині до нас посміхається зв’язківиця Юлія. Фото зроблено під час Операції об'єднаних сил, дівчина на позиціях навпроти окупованого Докучаєвська. Зараз вона лікується після важких поранень – під Ізюмом автівка підірвалася на протитанковій міні: ворог дистанційно мінував шляхи до позицій. Після численних операцій Юля потроху починає ходити. І ми дуже хочемо, щоб вона швидше відновилася та повернулася у військо!", - написали побратими.

Читайте по темі: День Берегині: Катя Осадча з розкішним букетом тюльпанів привітала жінок з 8 березня.

Військові також розповіли про медика Людмилу, яка стала донором для важко пораненого бійця. У бою під Бахмутом воїн втратив багато крові, і його життя трималося на волосинці. Жінка врятувала захисника, причому свій вчинок не вважає героїчним.

"Людмила дуже скромна, і не вважає свій вчинок героїчним, - розповіла 93-та ОМБр Холодний Яр. - Каже: "Герої – це там, на передовій. А ми просто допомагаємо їм вижити".

Фото: facebook.com/93OMBr

"А ще у нас є Наталка. Вона із сестрою служила у бригаді з 2015 року і пройшла Піски, Кримське, Богданівку. Після того, як Наталка стала мамою, вона вирішила жити цивільним життям. Та російські окупанти завадили планам. І Наталка почала волонтерити для батальйону свого чоловіка і сестри. З квітня 2022 року вона щотижня привозить бригаді тонну допомоги, а іноді і дві тонни. До Наталчиної діяльності підключилися бізнесмени та волонтерські організації, і їхній спільний внесок на необхідні прилади, речі, продукти для бійців склав близько 7-ми мільйонів гривень, - розповіли бійці. - І це лише один приклад. А скільки ще дружин, дочок, сестер, матерів стали волонтерами і допомагають своїм сім'ям боротися за Україну!".

Фото: facebook.com/93OMBr

Військові додали, що не мають змоги сфотографувати всіх жінок, які стали на захист рідної країни та допомагають рятувати життя бійців. Вони не раз чули захоплення медиком Юлією Левчук, яка допомагала пораненим на позиціях у районі Забахмутки – найнебезпечнішому місці на сучасній карті бойових дій.

"Ще у нас є Яна – одна з кращих операторок БПЛА в Україні. А ще Яна, яка вправно володіє усіма видами протитанкових ракетних комплексів, від "Метиса" до "Стугни". Юлія, що має енциклопедичні знання з юриспруденції. А також сотні дівчат, які служать у війську і кожного дня роблять внесок у нашу спільну перемогу. Війна показала, що в Україні немає слабкої статі. Тож, ми вдячні нашим жінкам за силу, мудрість і героїзм. Домагайтеся мети та змінюйте світ на краще!", - звернулися захисники до українок.

Читайте також: Різні, але прекрасні: Настя Каменських у свято 8 березня закликала цінувати жінок.

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Фото: facebook.com/93OMBr

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня