Лайм

5 надихаючих фільмів про жінок, які варто подивитися на 8 березня

Ці історії – справжня знахідка

8 березня - Міжнародний жіночий день. Сприйняття цього свята у всіх різне: хтось за звичкою відзначає "день весни та краси", а хтось акцентує увагу на правах та досягненнях жінок. Як би там не було, всі жінки різні, і світовий кінематограф гідно відобразив це у своїх творах.

theLime зробив добірку цікавих та надихаючих фільмів, які можна подивитися на дозвіллі або ввечері 8 березня.

"Маленькі жінки" (2019)

Завдяки зірковому акторському складу Сірші Ронан, Емми Вотсон та Тімоті Шаламе, екранізація класичного роману Луїзи Мей Олкотт "Маленькі жінки" виявилася свіжою та новаторською. На тлі Громадянської війни історія розповідає про чотирьох сестер Марч — Мег, Бет, Емі та Джо — та їхні різні амбіції. Вони вчаться не сприймати "ні" за відповідь на свої мрії і боряться за те, у що вірять.

Читайте також: Як не варто вітати жінок із 8 березня: такі слова вже давно не актуальні.

"Коко до Шанель" (2009)

Фільм розповідає про одну із найзнаковіших фігур в історії моди — Коко Шанель. На початку свого шляху вона працює швачкою та артисткою кабаре, живе життям, для якого не призначена. Потім Коко стає коханкою та консультантом з моди привабливого англійського бізнесмена Артура Кейпела. Крім того, що це елегантний, зворушливий та романтичний фільм, він також розкриває неймовірну ауру та індивідуальність Шанель.

"Дика" (2012)

Фільм заснований на мемуарах Шеріл Стрейд, в яких вона описала одиночний похід завдовжки 1700 км, який змінив її життя. Стрічка обов'язково надихне вас робити більше та помічати свою силу. Шеріл (Різ Візерспун) стикається з важкими життєвими випробуваннями, але замість того, щоб котитися вниз по спіралі, вона вирішує самостійно вирушити в похід Тихоокеанським гребенем - одним з найдовших і найскладніших маршрутів Америки.

Читайте також: Хочу танк - у господарстві знадобиться: яскраві меми та фотожаби про 8 березня.

"Ерін Брокович" (2000)

Одинока мати трьох дітей Ерін Брокович (Джулія Робертс) потрапила у скрутне становище після програшу судового процесу. Позбавлена вибору, безробітна жінка погоджується працювати помічницею у свого адвоката, аби здобути кошти для існування. Їй не вдається виправдати очікування на роботі через невідповідний одяг та жорсткі манери. Тим не менш, вона сповнена рішучості боротися за справедливість і відіграє життєво важливу роль у складному судовому процесі.

"Прислуга" (2011)

Молода амбітна журналістка Скітер Фелан (Емма Стоун) вирішила написати книгу, що ґрунтується на поглядах афроамериканських покоївок на білі сім'ї, в яких вони працюють. Вона хоче розповісти про труднощі та расизм, з якими покоївки стикаються у повсякденному житті, але знає про це менше, ніж їй здавалося. У фільмі є багато моментів, що надихають, а також трохи сліз, оскільки він зачіпає теми расових відносин і дружби.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм