Лайм

Для всіх українських жінок: Олена Зеленська отримала нагороду "Смолоскип свободи"

Перша леді подякувала українкам, які наближають перемогу

Олена Зеленська відвідала ОАЕ, де відбувся форум Forbes 30/50, присвячений Міжнародному жіночому дню. На церемонії 8 березня перша леді України отримала нагороду "Смолоскип свободи" (Torch of Freedom) з рук Хілларі Клінтон.

Зеленська розповіла, що почесна відзнака адресована всім жінкам України, які наближають сьогодні перемогу над російськими окупантами.

"Мала честь отримати цю відзнаку – для всіх українських жінок. Усіх, хто нині воює, захищає, волонтерить, донатить, піклується, виконує свою роботу, щоб наблизити перемогу, - заявила Зеленська. - Жіночий подвиг у цьому протистоянні особливий, тому що він багатогранний: жінки роблять свій внесок скрізь, від армії до місць евакуації, від тилу до фронту".

Читайте також: Одна з найвидатніших жінок: королева Камілла відзначила Олену Зеленську з нагоди 8 березня.

Також Олена Зеленська побажала, щоб разом із перемогою в Україну повернулися ті, хто сьогодні далеко; ті, хто ризикує своїм життям, залишилися неушкодженими; поранені та травмовані відновилися та знайшли сили.

"Щоб розділені сім'ї знову змогли обійнятися і більше не розлучалися, - додала вона. - Це ви - смолоскип нашої свободи. Ви - Україна. Дякую за все!"

На заході Олена Зеленська з'явилася в елегантному вбранні – чорних штанах та білому жакеті, прикрашеному вінтажною брошкою Yves Saint Laurent.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші