Лайм

Одна з видатних жінок: королева Камілла відзначила Олену Зеленську з нагоди 8 березня

Заслуги першої леді України визнала королівська родина

8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок, з нагоди якого королева-консорт Великої Британії Камілла опублікувала звернення.

Дружина Чарльза ІІІ, яку церемоніально коронують разом із ним 6 травня 2023 року, відзначила кілька видатних жінок, серед яких опинилася і перша леді України Олена Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Міжнародний жіночий день - це день, коли ми відзначаємо жіночі досягнення, заохочуємо і надихаємо одна одну, а також дякуємо жінкам за їхній внесок у життя суспільства. Я хотіла б скористатися цією можливістю, щоб виділити деяких чудових жінок, з якими мені пощастило зустрітися за останній рік. Для мене вони представляють не тільки себе та свої власні зусилля, а й мільйони блискучих жінок, які щодня змінюють світ на краще. Тому що, перефразуючи цитату, "за кожною великою жінкою... стоїть ще одна велика жінка"", - йдеться у заяві Камілли в Instagram.

Читайте також: Кейт Міддлтон зустрілася з Оленою Зеленською напередодні похорону королеви Єлизавети ІІ: фото.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

У соцмережах королівської родини з'явилося фото Камілли та Зеленської, а також подробиці їхньої зустрічі.

"Її Величність запросила Першу Леді України відвідати прийом у Букінгемському палаці минулого року. Метою прийому було підвищити поінформованість про глобальне насильство проти жінок і дівчаток. Згодом Перша Леді сказала: "Коли зусилля демократичного світу об'єднуються, щоб подолати такі виклики, завжди з'являється надія перемогу"", - йдерься у дописі.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

Серед інших жінок, яких відзначила Камілла - світові рекордсменки Кет Кордінер, Еббі Джонстон і Шарлотта Ірвінг, волонтерка Пета Тревіс, засновниця центру для жертв домашнього насильства Марі Хенсон, дослідниця Алессандра Гета, письменниця Еліф Шафак і акторка з вадами слуху Роуз Ейлін.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації