Лайм

У США відбудеться церемонія "Оскар-2023": коли і де дивитись нагородження

Статуетки вручать вже в 95-й раз

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбудеться щорічна церемонія вручення премії "Оскар" - одна з найпрестижніших нагород у світі кіно. Американська академія кінематографічних мистецтв відзначить найкращі фільми, акторську гру, режисуру та досягнення в інших галузях індустрії.

Коли пройде "Оскар-2023"

95-та церемонія вручення статуеток відбудеться у ніч проти 13 березня 2023 року. Урочисте нагородження традиційно пройде у голлівудському театрі "Долбі" і транслюватиметься онлайн. В Україні право на трансляцію "Оскара" отримав телеканал "Суспільне Культура". Початок ефіру - о 2:00 за київським часом.

Коментуватимуть церемонію актриса Ірма Вітковська і Лук'ян Галкін - кінокритик і виконавчий продюсер каналу "Сусіпільне Культура".

"Суспільне Культура" покаже Церемонію нагородження премії "Оскар" Фото: Суспільне

Ведучою церемонією буде американський комік Джиммі Кіммел, який уже вів кіноподію у 2017 та 2018 роках. У проміжках між врученням статуеток, глядачів вечора розважатимуть Ріанна з піснею "Lift me up" (саундтрек до фільму "Чорна Пантера: Ваканда назавжди") та Леді Гага, яка виконає трек "Hold my hand" (саундтрек до фільму "Топ Ган: Меверік").

Читайте також: Мережу обурила позиція продюсера премії "Оскар" щодо підтримки України та промови Зеленського.

Кого номінують на "Оскар"

Нагородження відбудеться у 23 номінаціях. У категорії "Найкращий фільм" позмагаються: "На західному фронті без змін", "Аватар: Шлях води", "Банші Інішеріна", "Елвіс", "Все завжди і водночас", "Фабельмани", "Тар", "Найкращий стрілець" : Маверик", "Трикутник печалі" та "Жінки говорять"

У списку номінантів на "Оскар-2023" також є українсько-шведський документальний фільм "Будинок зі скалок", який розповідає про дитячий будинок неподалік лінії фронту на Сході України. Стрічка вийшла ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну та здобула престижну нагороду кінофестивалю "Санденс" у 2022 році.

За прогнозами букмекерів найбільше шансів отримати "Оскар" у категорії "Кращий фільм" має "Все завжди і водночас". Стрічка Дена Квана та Деніела Шарнета розповідає про італійську мігрантку середніх років. У важкий момент життя жінка потрапляє в шалену пригоду, в якій тільки вона може врятувати існування всесвіту. Їй доведеться дослідити безліч світів і прожити життя, які вона могла б мати.

Читайте також: Українці закликали бойкотувати фільм "Топ Ган: Меверік" на "Оскарі" через зв'язок із РФ.

Кадр із фільму "Будинок зі скалок" Фото: Goteborg Film Festival

  • У 2022 році лауреатами премії "Оскар" стали: фільм CODA ("Найкращий фільм"), Джейн Кемпіон ("Найкращий режисер"), Вілл Сміт ("Найкращий актор"), Джесіка Честейн ("Найкраща актриса"). Лідером за кількістю статуеток став фільм "Дюна" – йому дісталося 6 нагород.
  • У лютому 2023 року в Лондоні відбулася 76-та щорічна церемонія вручення премії BAFTA – британський аналог "Оскара". Дізнайтеся, хто отримав головні нагороди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil