Лайм

Хто отримає премію "Оскар" у 2023 році: прогнози букмекерів

Головний фаворит - фільм "Все завжди і водночас"

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбудеться церемонія вручення премії "Оскар-2023". Любителі кіно з нетерпінням чекають на результати голосування членів Американської кіноакадемії, які впишуть в історію нові фільми, акторів та режисерів. Ресурс OddsChecker підрахував прогнози букмекерів та назвав ймовірних переможців "Оскара-2023".

Найкращий фільм - "Все завжди і водночас"

Китайська мігрантка середніх років потрапляє у шалену пригоду, в якій тільки вона може врятувати існування Всесвіту. Їй доведеться дослідити безліч світів і прожити життя, які б могли у неї бути.

Найкращий актор - Брендан Фрейзер, "Кит"

Американський актор Брендан Фрейзер грає самітника, хворобливо огрядного вчителя англійської мови, який намагається відновити зв'язок зі своєю відчуженою дочкою-підлітком. Серед інших відомих фільмів за його участю - "Джордж із джунглів", "Вибух із минулого", "Мумія".

Читайте також: Мережу обурила позиція продюсера премії "Оскар" щодо підтримки України та промови Зеленського.

Найкраща актриса - Мішель Єо, "Все завжди і водночас"

Актриса китайського походження Мішель Єо зіграла у фільмі Евелін Ван - емігрантку, яка тримає пральню, намагається налагодити стосунки з дочкою, чоловіком та літнім батьком. У критичний момент героїня відкриває у собі здібності, про які не підозрювала.

Мішель Єо відома за фільмами "Тигр, що підкрадається, дракон, що зачаївся", "Шан-Чі і легенда десяти кілець", "Скажено багаті азіати", "Зоряний шлях: Дискавері".

Найкращий анімаційний фільм - "Піноккіо Гільєрмо дель Торо"

У цьому похмурому переосмисленні класичної казки "Піноккіо" Гільєрмо дель Торо оживлює дерев'яного хлопчика, як ніхто інший. За допомогою цвіркуна Себастьяна Дж. Крікета та свого батька Джеппетто Піноккіо дізнається, що означає бути людиною. Він побачить безліч парадоксів життя, і все це – на тлі фашистської Італії Муссоліні.

Читайте також: Українці закликали бойкотувати фільм "Топ Ган: Меверік" на "Оскарі" через зв'язок із РФ.

Найкращий режисер - Ден Кван і Деніел Шайнерт, "Все скрізь і одразу"

Деніел Кван та Деніел Шайнер не вперше працюють разом, і у світі кіно вони відомі як "Денієли". Американські режисери та сценаристи на початку кар'єри знімали музичні кліпи. Їхнім повнометражним дебютом став фільм із Денієлом Редкліффом "Людина - швейцарський ніж" (2016). "Все скрізь і відразу" - їхня друга спільна робота.

Найкращий документальний фільм - "Навальний"

Незважаючи на неодноразові імперські висловлювання про Крим, Україну та Грузію, на Заході Навального багато хто сприймає як героїчного опозиціонера. Документальний фільм про його отруєння вже отримав престижну премію BAFTA та фестивалю "Санденс". Є всі підстави вважати, що він переможе і в оскарівських перегонах.

Також букмекери прогнозують перемогу "Все завжди і водночас" у номінаціях "Найкращий оригінальний сценарій", "Найкращий монтаж", "Найкращий актор другого плану" (Джонатан Ке Кван). Великі шанси здобути нагороду як найкраща актриса другого плану має Анджела Бассетт ("Чорна пантера: Ваканда назавжди").

Перевірити точність прогнозів українські глядачі зможуть у ніч проти 13 березня. Транслюватиме церемонію "Оскар" канал "Суспільне Культура". Початок ефіру - о 3:00 за київським часом.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня