Лайм

Як розчинити камінь в унітазі підігрітим оцтом: дієвий спосіб

Запам'ятайте цей простий лайфхак

Навіть найохайніша господиня весь час стикається з різними забрудненнями в побуті, а особливо у ванні та туалеті. І якщо ви вже знаєте швидкий і простий лайфхак для видалення стійких плям вапняного нальоту в унітазі, візьміть собі на замітку дієвий спосіб з оцтовою кислотою, щоб позбутися сечового каменю. theLime докладніше розповідає про це.

Сечовим каменем називають наліт жовто-коричневого кольору з характерним запахом, що утворюється на нижній частині зливної труби. Це мінеральні частки сечі людини, що осіли і затверділі на стінках унітазу.

Фото: pinterest.com

Причини появи сечового каменю в унітазі:

1. Нечасте і дуже поверхневе прибирання туалету (наліт, осідаючи на стінках унітазу, затвердіває, перетворюючись на щільну кірку).

2. Неякісна водопровідна вода (велика кількість мінеральних речовин із водопроводу осідають на стінках сантехніки при кожному зливі).

3. Пошкодження глянсової поверхні унітазу.

4. Забудькуватість деяких членів сім'ї зливати за собою воду.

Читайте також: Топ-3 лайфхаки, які допоможуть позбутися від нальоту та каменю в унітазі.

Як очистити унітаз від сечового каменю?

Щоб почистити унітаз від нальоту з неприємним запахом, потрібно спочатку видалити зі зливальної труби всю воду (для цього потрібно перекрити доступ води) і видалити наявну. Це можна зробити за допомогою старого половника або банки, великої спринцівки, вантуса або будь-якої іншої ємності, якою можна прибрати зайву рідину зі зливного отвору.

Наявність води знизить ефективність засобів для видалення каменю, тому для максимального ефекту варто трохи повозитися, щоб отримати потрібний результат.

Для того, щоб очистити унітаз, знадобляться оцет, гумові рукавички та старі ганчірки.

Можна використовувати столовий оцет кімнатної температури, але щоб він краще подіяв, радимо трохи підігріти його в каструлі на плиті або в мікрохвильовій печі.

Надягаємо рукавички і змочуємо в підігрітій оцтовій кислоті старі ганчірки. Викладаємо їх на уражені каменем ділянки зливу.

Потім закриваємо унітаз кришкою та залишаємо на кілька годин. Наліт під дією оцту розм'якшиться, і його легко можна буде видалити з поверхні за допомогою шпателя або ножа.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil