Лайм

У США відбудеться церемонія "Оскар-2023": коли і де дивитись нагородження

Статуетки вручать вже в 95-й раз

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбудеться щорічна церемонія вручення премії "Оскар" - одна з найпрестижніших нагород у світі кіно. Американська академія кінематографічних мистецтв відзначить найкращі фільми, акторську гру, режисуру та досягнення в інших галузях індустрії.

Коли пройде "Оскар-2023"

95-та церемонія вручення статуеток відбудеться у ніч проти 13 березня 2023 року. Урочисте нагородження традиційно пройде у голлівудському театрі "Долбі" і транслюватиметься онлайн. В Україні право на трансляцію "Оскара" отримав телеканал "Суспільне Культура". Початок ефіру - о 2:00 за київським часом.

Коментуватимуть церемонію актриса Ірма Вітковська і Лук'ян Галкін - кінокритик і виконавчий продюсер каналу "Сусіпільне Культура".

"Суспільне Культура" покаже Церемонію нагородження премії "Оскар" Фото: Суспільне

Ведучою церемонією буде американський комік Джиммі Кіммел, який уже вів кіноподію у 2017 та 2018 роках. У проміжках між врученням статуеток, глядачів вечора розважатимуть Ріанна з піснею "Lift me up" (саундтрек до фільму "Чорна Пантера: Ваканда назавжди") та Леді Гага, яка виконає трек "Hold my hand" (саундтрек до фільму "Топ Ган: Меверік").

Читайте також: Мережу обурила позиція продюсера премії "Оскар" щодо підтримки України та промови Зеленського.

Кого номінують на "Оскар"

Нагородження відбудеться у 23 номінаціях. У категорії "Найкращий фільм" позмагаються: "На західному фронті без змін", "Аватар: Шлях води", "Банші Інішеріна", "Елвіс", "Все завжди і водночас", "Фабельмани", "Тар", "Найкращий стрілець" : Маверик", "Трикутник печалі" та "Жінки говорять"

У списку номінантів на "Оскар-2023" також є українсько-шведський документальний фільм "Будинок зі скалок", який розповідає про дитячий будинок неподалік лінії фронту на Сході України. Стрічка вийшла ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну та здобула престижну нагороду кінофестивалю "Санденс" у 2022 році.

За прогнозами букмекерів найбільше шансів отримати "Оскар" у категорії "Кращий фільм" має "Все завжди і водночас". Стрічка Дена Квана та Деніела Шарнета розповідає про італійську мігрантку середніх років. У важкий момент життя жінка потрапляє в шалену пригоду, в якій тільки вона може врятувати існування всесвіту. Їй доведеться дослідити безліч світів і прожити життя, які вона могла б мати.

Читайте також: Українці закликали бойкотувати фільм "Топ Ган: Меверік" на "Оскарі" через зв'язок із РФ.

Кадр із фільму "Будинок зі скалок" Фото: Goteborg Film Festival

  • У 2022 році лауреатами премії "Оскар" стали: фільм CODA ("Найкращий фільм"), Джейн Кемпіон ("Найкращий режисер"), Вілл Сміт ("Найкращий актор"), Джесіка Честейн ("Найкраща актриса"). Лідером за кількістю статуеток став фільм "Дюна" – йому дісталося 6 нагород.
  • У лютому 2023 року в Лондоні відбулася 76-та щорічна церемонія вручення премії BAFTA – британський аналог "Оскара". Дізнайтеся, хто отримав головні нагороди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля