Лайм

Напередодні "Оскара-2023" найгірші фільми року нагородили премією "Золота малина"

У списку нагороджених - Том Хенкс та Джаред Лето

За день до церемонії "Оскар-2023" у США традиційно відбулося вручення сатиричної кінопремії "Золота малина". На відміну від нагород Американської кіноакадемії, вона відзначає найгірші (на думку членів Фонду "Золота малина") фільми, акторів та режисерів. Ось, кому і за що дісталася антипремія у 2023 році.

"Найгіршим фільмом " назвали біографічну драму "Білявка" з Аною де Армас у ролі Мерилін Монро. На сайті "Золотої малини" зазначено, що це "жінконенависницька, непристойна і брехлива стрічка, яка безсовісно експлуатує пам'ять покійної актриси". Також "Білявку" нагородили за "Найгірший сценарій".

Читайте також: Український фільм "Будинок зі скалок" бореться за "Оскар-2023": що про нього відомо.

Лауреат премії "Оскар" 2014 року Джаред Лето отримав "Золоту малину" як "Найгірший актор" у фільмі Marvel про вампірів "Морбіус". Не обійшли увагою і його партнерку по фільму - Адріа Архона стала "Найгіршою актрисою другого плану".

Фото: https://www.instagram.com/morbiusmovie/

У номінації "Найгірша актриса" "Золота малина" нагородила саму себе. Все через бурхливу критику, з якою кінопремія зіткнулася після номінації 13-річної Райан Кіри Армстронг за роль у фільмі Та, що породжує вогонь". Представники премії публічно вибачилися перед актрисою, виключили з номінацій осіб молодше 18 років, скасували висунення кандидатури та поставили себе на її місце у бюлетенях для голосування.

Читайте також: Українці закликали бойкотувати фільм "Топ Ган: Меверік" на "Оскарі" через зв'язок із РФ.

Тома Хенкса назвали "Найгіршим актором другого плану" за роль полковника Тома Паркера в біографічному фільмі "Елвіс". Такий невтішний відгук актор отримав за те, що "всю свою кар'єру розвивав акторські здібності до великого успіху, але зайшов надто далеко зі своєю версією персонажа". Також його нагородили за "Найгірший екранний дует" (Том Хенкс та його латексне обличчя).

Фото: https://www.instagram.com/elvismovie/

"Найгіршим ремейком" став диснеївський фільм "Піноккіо" Роберта Земекіса, в якому теж зіграв Том Хенкс.

"Найгіршим режисером" назвали Колсона Бейкера (співака Машин Ган Келлі) та Мод Сан за комедію "Доброї жалоби".

Нагорода "Відкупитель", що присуджується акторам, які повернули собі репутацію після провальних фільмів, дісталася Коліну Фарреллу за роль у фільмі "Банші Інішеріна". "Золоту малину" він отримував у 2004 та 2022 році.

Нагадаємо, що "Оскар-2023" в Україні можна буде переглянути в ніч з 12 на 13 березня на каналі "Суспільне Культура". Початок трансляції за київським часом – 3:00.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня