Лайм

Пропаганда працює: продюсер українського фільму на "Оскарі" прокоментував перемогу "Навального"

Азад Сафаров висловився з приводу ситуації, що склалася

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбулася ювілейна 95-та церемонія вручення нагород премії "Оскар", на якій оголосили переможців численних номінацій. Зокрема, у категорії "Найкращий документальний фільм" перемогла стрічка "Навальний" канадського режисера Деніела Роера.

Таке рішення викликало обурення серед українців, адже члени Американської кіноакадемії вирішили не лише віддати перше місце цій стрічці, але й під час заходу надали слово дружині російського політика Юлії, у той час як Володимиру Зеленському у онлайн-промові було відмовлено.

Фото: Getty Images

Перемогу "Навального" та в цілому враження від цьогорічної премії у Facebook прокоментував Азад Сафаров - продюсер документальної стрічки "Будинок зі скалок", яка теж боролася за перемогу у номінації "Найкращий документальний фільм". У своєму пості чоловік зазначив, що у ситуації, що склалася, легко можна відслідкувати, як працює російська пропаганда.

Фото: facebook.com/azad.safarov

Читайте також: Український фільм "Будинок зі скалок" претендував на "Оскар-2023": що про нього відомо.

"Друзі, мені дуже шкода, що ми не змогли принести "Оскар" Україні. Ми дуже хотіли подарувати маленьку радість українцям в ці важкі часи. Ми дуже вірили в це і боролись до останнього Ми мали виграти не тому, що ми з України, а тому що фільм глибокий, цінний і талановито знятий данським режисером Сімоном Леренгом Вілмонтом і зроблений крутою командою. Але сьогоднішній вечір ще раз довів, що російська пропаганда дуже добре діє і вміє розкручувати псевдо героїв там, де героїв нема. А значить, у нас ще багато роботи", - йдеться в дописі Сафарова.

Фото: facebook.com/azad.safarov

Фото: facebook.com/azad.safarov

"Ми українці, ми не скаржимось. Ми боремось. Переконуємо, доносимо, доводимо інформацію знову і знову поки нас не почують. Навіть якщо почути мають в Голівуді, - продовжив висловлюватися він. - За останні 10 днів тут в США ми всюди, де могли говорили про російські злочини, про російську війну проти України, і про російські фейки".

Продюсер зазначив, що головною метою творців фільму було привернути увагу до війни в Україні, і цієї мети певною мірою вдалося досягнути:

"Дві чудові наші героїні з тимчасово окупованого росією Лисичанську усюди були з нами. Дякую вам, Маргарито Миколаївно і Ольго Вікторівно! Нас усюди вітали, підтримували, обіймали і розпитували все про все про Україну. Американці дійсно дуже і дуже переживають за Україну. Ми українці, ми не ображаємось. Ми боремось. Ми, як і багато крутих українських режисерів і продюсерів, робитимемо все, щоб в Україні було не лише "Оскар", а і багато інших нагород. Ми українці, ми не здаємось. Ми боремось далі".

Фото: facebook.com/azad.safarov

Читайте на тему: Фільм "Все завжди і водночас" став тріумфатором "Оскара-2023": що про нього відомо.

Нагадаємо, "Будинок зі скалок" - другий український фільм, який номінували на "Оскар". Роботу створили за підтримки Дежавного агентства України з питань кіно. Ця стрічка є спільний проектом Данії, Фінляндії, Швеції та України. Українськими співпродюсерками фільму стали Дар’я Бассель та Віка Хоменко, а лінійним продюсером та другим режисером – Азад Сафаров.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо