Лайм

Російський режисер хоче зняти фільм про дітей з Бахмута – раніше він отримував нагороди від Путіна

Ситуацію прокоментували українські режисери

Російський режисер Олександр Молочніков хоче зняти фільм про дітей з Бахмута. Росіянин нині перебрався до США та отримав американський паспорт, однак ще минулого року знімав у країні-агресорці РФ.

Молочніков звернувся до своїх українських підписників в Instagram та наголосив, що збирає історії "про дітей у цей страшний рік": "Вибачте, якщо когось образить таке прохання, але мені дійсно дуже важливо, та й не тільки мені, послухати ваші історії про їхнє сприйняття цього пекла. Реакції, парадокси, будь-які дрібниці, дорослі вчинки, дитяча наївність. Тільки напишіть не загальні слова, а описи конкретних, навіть незначних епізодів (у подробицях)", - йдеться в публікації.

Фото: instagram.com/kislomolochniy

Про зйомки росіянином фільму про українських дітей висловився режисер Іван Сауткін. На своїй сторінці на Facebook українець оприлюднив відповідний пост:

"Невдовзі на костях та розірваних тілах дітей відбудеться зйомка російського режисера Олександра Молочнікова. Плакатна короткометражна робота про дітей Бахмуту. Зйомки заплановано на 16-17-18 березня. Зніматимуть вони у реальних розвалинах, - йдеться в публікації Сауткіна".

"Я прослухав телефонну розмову, під час якої режисер намагався залучити до зйомок українських спеціалістів і маю сказати, цей хлопець дуже впевнений у успіху свого задуму. Добре. Росіянин хоче зняти проукраїнську агітку, але є нюанс... З одного боку, те що до нас починають ломитися ті, що тримають ніс за вітром - гарний знак, а з іншого - чому ці люди тут? Чому "хороші руські" не займаются своїми питаннями, а намагаються лізти у наші? Чому ці люди мають підтримку від офісу президента. Чому? І це на тлі того, що ми шукаємо гроші на свої проекти по всьому світові та на кожному кроці маємо доводити що маємо право на життя. Знаєте чому? А тому, що їм тут "нічєго за ето не будєт", а там буде", - також зауважив він.

Олександр МолочніковФото: instagram.com/kislomolochniy

Читайте також: Пропаганда працює: продюсер українського фільму на "Оскарі" прокоментував перемогу "Навального".

Тим країнська кінорежисерка Ірина Цілик повідомила у Facebook, що росіянин разом з оператором уже в Україні й намагається швидко зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації – зруйнованому домі. "От тільки інформація про те, що режисер – росіянин, чомусь переважно приховується від потенційних учасників. Колеги, будьте обережні!".

Фото: facebook.com/ira.tsilyk

Фото: facebook.com/ira.tsilyk

Нагадаємо, у 2017 році Путін нагородив Молочнікова почесною грамотою за заслуги у розвитку російської культури та мистецтва. Також Олександр виступав на федеральному каналі "Росія-1".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото