Лайм

Навіщо посипати ґрунт для розсади корицею: лайфхак досвідчених господарів

Корисні поради для городників

Щоб виростити в домашніх умовах здорову і міцну розсаду важливо стежити за ґрунтом. Часто на поверхні землі може з'явитися біла цвіль, яка здатна погубити молоді саджанці рослин. Щоб її позбутися, є перевірений народний засіб - кориця. Як обробити заражену землю корицею – далі у нашому матеріалі.

Цвіль на розсаді може з'явитися через підвищену вологість у приміщенні або в самому горщику, а також при частому і рясному поливі. Кориця є природним протигрибковим засобом. Саме завдяки цій властивості вона чудово справляється з цвіллю.

Фото: unsplash.com

Як обробити ґрунт від білої цвілі

Як тільки виявили на поверхні ґрунту білий наліт, одразу посипте корицею. Ця пряність уб'є цвіль і не дозволить їй з'явитися надалі. Дія кориці досить швидка, тому ви одразу помітите результат.

Після процедури організуйте правильний догляд за розсадою, поливайте стільки, скільки потрібно цій рослині. Також слідкуйте за тим, щоб у приміщенні, де стоять ящики з розсадою, не було підвищеної вологості.

Читайте також: Як врятувати розсаду від хвороби "чорна ніжка" за допомогою соди, попелу та інших засобів.

Корицю можна використовувати і при висадженні розсади у ґрунт. Насипте трохи суміші у кожну лунку, потім висадіть рослину. Цей простий метод допоможе молодому саджанцю швидше вкоренитися та забезпечить захист від білої плісняви та інших хвороб.

Також можна використовувати розчин із кориці. Розведіть чайну ложку порошку кориці в 0,5 л води та залиште на кілька годин настоюватися. Потім полийте лунки цією водою перед висадкою розсади у ґрунт. Ефект буде такий самий, як і при першому способі.

Також кориця здатна захистити від мурах. Якщо обробити землю цією пряністю, то дрібні шкідники й близько не підповзуть до ваших грядок.

Фото: unsplash.com

Раніше ми розповідали, як зрозуміти, що ґрунт для розсади заражений: не пропустіть ці ознаки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії