Лайм

Як вивести мурах у саду і на городі: простий спосіб з борною кислотою

Візьміть собі на замітку

Багато людей не полюбляють теплу пору року через те, що і в приватних будинках, і на вулицях, і на городі, з'являється величезна кількість комах, які можуть зіпсувати весь відпочинок. І якщо ви вже знаєте, як позбутися мух у домі, візьміть собі на замітку простий лайфхак із борною кислотою, який допоможе відлякати мурах. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pixabay.com

Незважаючи на те, що багато дачників не люблять мурах, вони можуть бути корисними на городі, оскільки допомагають контролювати популяцію шкідливих комах, таких як листоїди, білокрилки та метелики.

Однак деякі види мурах завдають шкоди саду та городу. Наприклад, будують свої гнізда поблизу коріння рослин, що може призвести до зменшення доступу до води та поживних речовин, знижуючи їх зростання та врожайність.

Також деякі види мурах можуть захищати комах-шкідників, таких як попелиця та садові клопи, які шкодять рослинам. Мурахи можуть вирощувати їх на своїх тілах і переносити на нові рослини, що сприяє поширенню шкідників.

Отже, не всі мурахи шкідливі для городу, але деякі види можуть вплинути на рослини і врожайність.

Читайте також: Що робити, якщо в будинку завелися блохи: 7 перевірених способів вивести паразитів.

Як вивести мурах за допомогою борної кислоти?

Щоб позбутися цих комах, потрібно знешкодити матку мурашник загине за умови, якщо загине матка. Вона живе глибоко в мурашнику, в лабіринтах і дуже рідко вилазить назовні погрітися на сонці.

Потрібно зробити приманку на основі борної кислоти. Готуємо солодкий 1-відсотковий розчин борної кислоти, змочуємо в ньому ватний тампон і поміщаємо під консервною банкою біля мурашника. Така низька концентрація борної кислоти є безпечною для робочих мурах. Але в той же час вони доставлятимуть отруту до мети – матки та трутнів. Вживаючи ці ласощі, вони накопичуватимуть отруту в організмі, яка згодом і зробить свою справу. Матка та трутні загинуть і, відповідно, весь мурашник.

Якщо з першого разу це не подіє, вміст під бляшаною банкою слід оновити, але концентрацію розчину знизити вдвічі до 0,5%.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: прості способи врятувати випічку.
  2. Які сонцезахисні окуляри вважають наймоднішими у 2023 році: фото.
  3. Як зробити різнокольорові крашанки: традиційні способи на Великдень.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі