Лайм

Серіал про Гаррі Поттера знімуть з абсолютно новими акторами: що про нього відомо

Книги Джоан Роулінг адаптують для телебачення

Телеканал HBO зніме серіал про Гаррі Поттера для своєї стрімінгової платформи Max. Про це 12 квітня офіційно заявили представники Warner Bros., тоді як перші чутки про адаптацію книг Джоан Роулінг просочилися в пресу ще 3 квітня.

Кожен сезон серіалу буде заснований на одній із книг франшизи, в ньому буде задіяний новий акторський склад, пише Variety.

Фото: Getty Images

"Ми раді надати глядачам можливість відкрити для себе Гоґвортс абсолютно по-новому, - сказав Кейсі Блойс, голова і генеральний директор HBO & Max Content. - Гаррі Поттер - культурний феномен, і очевидно, що існує неминуча любов і спрага до чарівного світу. У партнерстві з Warner Bros. Television і Джоан Роулінг, цей новий серіал глибоко порине в кожну з культових книг, якими фанати продовжують насолоджуватися всі ці роки".

Читайте також: Зірка "Гаррі Поттера" Деніел Редкліфф вперше стане батьком: його дівчина вагітна.

Продюсувати серіал про Гаррі Поттера Max буде спільно з Bronte Film and TV та Warner Bros. Television. Роулінг буде виконавчою продюсеркою разом із Нілом Блером та Рут Кенлі-Леттс.

"Для мене важливо, що Max хочуть зберегти цілісність моїх книг. З нетерпінням чекаю можливості стати частиною цієї нової адаптації, яка дозволить досягти такої глибини та деталізації, які доступні лише повнометражному телесеріалу", - сказала Роулінг.

Перша книга серії "Гаррі Поттер та філософський камінь" була спочатку опублікована у 1997 році, а остання - "Гаррі Поттер та дари смерті" - вийшла у 2007 році.

На додачу до книг, кожна з яких стала бестселером, на сьогоднішній день було випущено вісім фільмів про Гаррі Поттера, які зібрали понад 7,7 мільярдів доларів у світовому прокаті. Існує також франшиза фільмів "Фантастичні звірі", тематичні парки, іграшки та ігри, включаючи нещодавно випущену відеогру Hogwarts Legacy.

У жовтні 2022 року не стало Роббі Колтрейна - виконавця ролі Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр