Лайм

УПЦ МП заявила в поліцію на Кошового і Пікалова через "образливий жарт" про священиків

Комікам інкримінують кримінальну статтю

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) звернулася до поліції, щоб відкрити кримінальне провадження проти коміків Євгена Кошового та Олександра Пікалова. Про це йдеться на сайті релігійної організації.

Причиною скарги став жарт коміків "Кварталу 95" у їхній програмі "Байрактар News" 7 грудня 2022 року. Кошовий та Пікалов жорстко висміяли комерцію в церкві, чим образили представників УПЦ.

"Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути у священика УПЦ МП – 20 грн, залишити "святе писання" цвяхом на позашляховику – 50 грн, вдарити по лівій щоці та автоматично по правій – 100 грн", – говорили ведучі.

Юридичний відділ УПЦ МП вважає, що такий жарт не просто ображає священиків, а також є пропагандою насильства.

"Як наслідок, за останні місяці нерідкими стали випадки застосування грубої фізичної сили щодо священнослужителів та віруючих Української Православної Церкви", - йдеться у заяві.

Читайте також: УПЦ МП "погосподарювала" у Лаврі: фото пам'ятника архітектури в аварійному стані.

Представники УПЦ МП інкримінують Кошовому та Пікалову статтю 161 Кримінального кодексу України - "Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак".

"Потерпілим у цій ситуації може вважатися кожен віруючий УПЦ, який заявить про те, що особи, щодо яких порушено кримінальне провадження, завдали йому моральної шкоди", - йдеться у заяві.

Тим часом, слідчий відділ Печерського УП ГУНП у м. Київ розпочав досудове розслідування: висловлювання коміків перевірять експерти.

Раніше одіозною активісткою УПЦ МП зацікавилася СБУ – жінку забрали на допит: фото та відео.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували