Лайм

Додаток для знайомств Tinder йде з Росії через порушення прав людини

Компанія пояснила своє рішення

Компанія Match, якій належать Tinder, Hinge, Plenty of Fish та інші додатки для знайомств, повністю піде з російського ринку до 30 червня. Про це повідомив телеканал Euronews.

"Ми віддані захисту прав людини. Наші бренди здійснюють кроки з обмеження доступу до своїх послуг у Росії і завершать свій відхід з російського ринку до 30 червня 2023 року", - йдеться у заяві компанії.

Фото: pexels.com

Match пішла на цей крок більш ніж через рік після того, як Росія вторглася в Україну, а російські військові вчинили безліч жорстоких вбивств, страт, тортур та інших актів порушення прав людини. Але причиною відходу Tinder з РФ стала не війна, а опір компанії вимогам Росії надати дані користувачів уряду.

Читайте також: Топ-10 мобільних додатків, які найбільше розряджають телефон.

Раніше програми Match зіштовхнулися з вимогою зберігати дані та повідомлення російських користувачів відповідно до вимог розвідувальних служб. Як і кілька інших західних гігантів соціальних мереж, компанія відмовилася. За це влітку 2022 року її оштрафували на 2 мільйони рублів (22 868 євро) Московським районним судом у справі, порушеній проти кількох платформ, включаючи WhatsApp, Snapchat, Spotify та Hotels.com.

Програми Match залишаються доступними для завантаження в інших авторитарних країнах, зокрема в Білорусі. Вихід компанії з Росії був повільним порівняно з деякими іншими гігантами онлайн-знайомств, наприклад Bumble і Badoo. Вони заблокували завантаження додатків у Росії та Білорусі у березні 2022 року.

Раніше в США оцінили ефект санкцій проти Росії.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину