RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Введення електронного реєстру військовозобов'язаних: що відомо про механізм отримання повісток онлайн

Через повномасштабну війну з російськими окупантами в Україні триває загальна мобілізація, повістки українцям вручають у громадських місцях та блокпостах.

Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Порядок денний – на телефон: чи запрацює в Україні нова схема мобілізації

Єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних та призовників було створено для того, щоб цифрувати ведення облікових даних військовозобов'язаних. Це дозволить автоматизувати процес отримання інформації про військовозобов'язаних, даних щодо реєстрації проживання, відомостей про їх сімейний стан, будь-які зміни.

Тож чи варто чоловікам терміново видаляти "Дію" з телефонів?

Насправді ні. Крім того, що Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів ще до кінця не сформований, законодавчо не визначено механізму отримання повісток через цей реєстр або за допомогою " Дія ".

”" Законодавством не визначено можливість вручення повісток онлайн, тому не потрібно лякатися та терміново видаляти мобільний додаток "Дію" зі смартфона" , - розповів юрист Владислав Юрчак.

Тому сьогодні повістки вручають у громадських місцях та блокпостах.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чи посилять заклик навесні і які 7 категорій можуть надсилати на фронт.

Раніше "Апостроф" розповідав, що у спеціальному комітеті парламенту зібралися вдосконалити процедуру проведення мобілізації в Україні.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язок кожного українця - захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас також може зацікавити:

Забиратимуть старих і дітей: Путін оприлюднив указ щодо мобілізації жителів окупованих територій

Вручення повісток військовозобов'язаним: чи можна відмовитися і чи мають право забрати вас силою

Час визначено законом: скільки може тривати відстрочка від призову