Лайм

Режисер Андрій Максименко помер у лікарні від поранень, які отримав на фронті

У героя залишилася дружина та двоє дітей

Український режисер та сценарист Андрій Максименко, який пішов добровольцем на фронт, загинув від поранення, отриманого під час виконання бойового завдання. Захиснику України було 49 років.

З початку російського вторгнення Максименко воював у складі добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва та мав позивний "Режисер". 20 квітня він отримав осколкове поранення у ліву частину обличчя та був доставлений до лікарні Дніпра, де його прооперували. Після цього його перевели до Києва та ввели у штучну кому. 3 травня серце героя зупинилося. Трагічну новину підтвердила цивільна дружина Андрія, яка народила йому двох дітей.

Фото: facebook.com/AndrijMaksymenko

"3.05.2023, Андрій пішов. Для воїна - велика честь піти у бою. Андрійчику, для мене - велика честь прийняти це із честю і гідністю. Я вибираю прийняти це на високій ноті. Я поважаю тебе, я тобі дякую за наших дітей, за наші шалені історії, за цей час, що ти мені дав, щоб все всередині красиво закрити. Я люблю те наше життя, яке було, я люблю наших дітей, я люблю те, що ми дали одне одному, я люблю, я вибираю любити, як це все закінчується", - написала Анастасія Баша у Facebook.


Читайте також: Служив кулеметником: на війні загинув артист балету Ростислав Янчишен.

Андрій Максименко – український актор, сценарист та режисер. Він знявся у фільмах "Judenkreis, або Вічне колесо", "Русалочка", а також серіалі "Весілля Барбі", в якому також був одним із режисерів. Створив сценарії до фільмів "Сьомий маршрут", "Старі полковники", серіалу "Роман вихідного дня". Є автором та режисером документального фільму "Чоловік" про життя Чорновола.

У 2014 році Максименко пішов добровольцем на фронт, приєднавшись до батальйону "Дніпро". Після 24 лютого 2022 року захищав Україну у складі батальйону ім. Джохара Дудаєва.

Новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину