Лайм

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2023": детальна інструкція

Ознайомтеся з правилами для глядачів

9 травня у Ліверпулі проходить перший півфінал "Євробачення-2023". 15 країн-учасниць представили свої пісні, щоб потрапити до Гранд-фіналу та позмагатися за перемогу 13 травня. Їхній успіх на 100% визначають результати голосування глядачів. Розповідаємо, як віддати свій голос за пісню, що сподобалася.

У першому півфіналі "Євробачення-2023" можуть голосувати глядачі з 15 країн, які виступають 9 травня. Серед них: Норвегія, Мальта, Сербія, Латвія, Португалія, Ірландія, Хорватія, Швейцарія, Ізраїль, Молдова, Швеція, Азербайджан, Чехія, Нідерланди, Фінляндія.

Також свої голоси віддадуть єврофани з трьох країн, які вже пройшли попередню кваліфікацію до Гранд-фіналу: Німеччина, Італія та Франція.

Читайте також: Хто виступатиме на "Євробаченні-2023": найкращі пісні першого півфіналу 9 травня.

Якщо ви знаходитесь в одній із зазначених країн, проголосувати в 1-му півфіналі "Євробачення-2023" можна через офіційний додаток конкурсу пісні "Євробачення", або за допомогою смартфона, дотримуючись інструкцій на екрані під час трансляції шоу.

  • Додаток Eurovision Song Contest доступний для смартфонів на iOS , Android.
  • Глядачі з країн-учасниць можуть голосувати по телефону та/або SMS. Відповідні номери покажуть на екрані під час трансляції "Євробачення", а також на сайті www.esc.vote.

На фото нижче вказані номери для SMS-голосування у кожній із країн-учасниць. В останній колонці вказано вартість SMS. Перш ніж відправляти SMS, переконайтеся, що ваша країна бере участь у першому півфіналі "Євробачення-2023". Наприклад, у Німеччині потрібно надіслати повідомлення з номером учасника на номер 99599. Це коштуватиме 20 євроцентів.

Фото: eurovision.tv

Вперше глядачі з країн, які не беруть участі в конкурсі у 2023 році, також зможуть голосувати у кожному півфіналі та гранд-фіналі. Зробити це можна в офіційному додатку" Євробачення" або на сайті www.esc.vote. І програма, і веб-сайт автоматично покажуть правильний метод голосування для вашої країни.

Читайте також: У Ліверпулі відбулося відкриття "Євробачення-2023": як виглядали виконавці на бірюзовій доріжці.

Коли голосуватиме на "Євробаченні-2023" у першому півфіналі

Голосування у першому півфіналі "Євробачення-2023" 9 травня відкриється після того, як прозвучать усі 15 пісень. Воно триватиме обмежений період часу: ведучі шоу скажуть, коли він відкривається і закривається. Будь-які голоси, віддані раніше чи пізніше, не враховуватимуться, але з вас може стягуватися плата.

Якщо ви знаходитесь у країні, яка не бере участі в "Євробаченні-2023", ви зможете вибрати кілька пісень на сайті www.esc.vote та віддати не більше 20 голосів за будь-яку окрему пісню. Потім ви потрапите на екран оплати, де зможете вибрати спосіб оплати. Сума буде залежати від кількості поданих голосів. Голосувати за допомогою SMS у країнах, які не беруть участь у конкурсі, не можна.

Які країни мають право голосу на "Євробаченні"?

Ви можете проголосувати на www.esc.vote у будь-якій країні, яка не бере участі у конкурсі пісні "Євробачення-2023". Але якщо вашу картку випущено в країні, де платіжні системи не обробляють платежі з юридичних чи інших причин, транзакція буде відхилена, а голоси не враховуватимуться.

Усі голоси, віддані в країнах, що не беруть участь на www.esc.vote, будуть підсумововані. Цей набір очок буде враховуватись як одна додаткова країна.

Раніше ми розповідали, коли Україна виступатиме на "Євробаченні-2023" і де дивитися пісенний конкурс.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування