Лайм

Поїхати практично неможливо: KHAYAT відмовили у виїзді за кордон на концерт в рамках "Євробачення"

Мінкульт посилив правила виїзду для артистів-чоловіків

Напередодні "Євробачення-2023" у британському Манчестері пройде благодійний концерт в рамках пісенного конкурсу, який цьогоріч проведе Британія від імені України. На заході заявлені українські артисти MELOVIN, Alyosha та KHAYAT, але Мінкульт відмовив йому у виїзді за кордон.

Про це виконавець повідомив в Instagram-історіях 4 травня. "Завтра ми мали летіти на концерт до Манчестера. Квитки туди-назад на руках, валіза складена. Але ніц не відбувається, бо у дозволі на виїзд відмовили", - поскаржився KHAYAT.

Фото: instagram.com/ado.khayat

Ukrainian Eurovision Party відбудеться у неділю, 7 травня. На заході проведуть аукціон на підтримку ЗСУ. Учасник Нацвідборів на "Євробачення-2019" та "Євробачення-2020" виступити на концерті не зможе.

KHAYAT (справжнє ім'я – Андрій Хайат) звернувся до колег-артистів, які виїхали з України за дозволом Міністерства культури та не повернулися. Музикант сподівається, що "сцикуни" будуть покарані згідно із законом.

"Дякую" усім, хто поїхав за кордон від Мінкульту і не повернувся. Через таких сцикунів як ви, навіть маючи неодноразовий позитивний досвід виїзду, поїхати у відрядження тепер практично неможливо. Сподіваюся, що ви всі понесете кримінальну відповідальність", – емоційно висловився український співак.

Читайте також: Андрій Данилко і його команда не змогли виїхати в закордонний тур через нові вимоги для артистів.

Фото: instagram.com/ado.khayat

Міністерство культури України посилило вимоги щодо отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон для українських артистів призовного віку. Нові правила з'явилися після скандалу з втечею стендап-коміка Андрія Щегеля та режисера Тараса Голубкова. Наразі обов'язковою умовою для виїзду з України є наявність військово-облікових документів.

Нещодавно фронтмен гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець розповів, як зараз артисти-чоловіки виїжджають за кордон.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа