Лайм

Учасник "Євробачення-2023" з Молдови розповів про бабусю з Вінниці та підтримку Україну

Паша Парфені особисто пов'язаний із нашою країною

Серед учасників "Євробачення-2023" Україну підтримує не лише Хорватія, а й Молдова. Про це представник країни Паша Парфені розповів у коментарі "Суспільне. Новини".

"Друзі, ви чудово справляєтеся. Моя бабуся родом із Вінниці. Багато моїх родичів та друзів прямо зараз знаходяться в Україні. Вони борються, вони зіштовхуються з багатьма труднощами. Молдова – маленька країна, але з великим серцем. Ми завжди готові вам допомогти. З 2014 року я завжди всім серцем вас підтримую", - сказав співак.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)

Молдова – одна з країн, які пройшли кваліфікацію у першому півфіналі та потрапили до Гранд-фіналу. Паша Парфені – 36 річний музикант, співак та автор пісень. Він уже представляв Молдову на "Євробаченні-2012" у Баку, де посів 11-те місце із піснею "Lăutar".

Читайте також: Треба зупинити зло: TVORCHI у Ліверпулі виступили з потужною промовою про війну.

Парфені народився у місті Оргіїв неподалік Кишинева. Його мама була викладачкою фортепіано у місцевій музичній школі, а батько – співаком та гітаристом. Паша з юних років навчався грі на фортепіано, а 2002 року вступив до Тираспольського музичного училища, де опанував вокал. У 2006 році Парфені продовжив навчання музиці у Державній академії музики, театру та образотворчих мистецтв.

На "Євробаченні-2023" Паша Парфені представив пісню Soarele și Luna, текст якої написала його дружина та муза Юліана Скутару. У пісні співається про сонце та місяць, які благословляють космічний союз подружжя. Виступ Молдови у першому півфіналі запам'ятався виразними етно-мотивами та вражаючою постановкою з барабанами, флейтистом та атмосферним вокалом.

Раніше українці висміяли антивоєнну пісню Швейцарії на "Євробаченні-2023": що з нею не так.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil