Лайм

Як голосувати у другому півфіналі "Євробачення-2023": детальна інструкція для України

Цього року приєднатися до голосування можуть навіть країни, які не беруть участь

11 травня у Великій Британії відбудеться другий півфінал "Євробачення-2023". 16 країн-учасниць презентують свої композиції та зроблять усе від себе залежне задля того, аби опинитися у Гранд-фіналі конкурсу та позмагатися з іншими учасниками за перемогу в суботу, 13 травня.

Глядачі з 16 країн, що виступатимуть у другому півфіналі, зможуть голосувати за своїх фаворитів 11 травня. Серед них: Данія, Вірменія, Румунія, Естонія, Бельгія, Кіпр, Ісландія, Греція, Польща, Словенія, Грузія, Сан-Марино, Австрія, Албанія, Литва та Австралія. Також матимуть змогу проголосувати Україна, Великобританія та Іспанія – країни, які вже пройшли попередню кваліфікацію до Гранд-фіналу конкурсу.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Якщо ви наразі перебуваєте в одній із зазначених вище країн, проголосувати в другому півфіналі "Євробачення-2023" можна через офіційний додаток конкурсу або за допомогою смартфону. В останньому випадку потрібно буде слідувати інструкціям, які з’являтимуться на екрані під час трансляції шоу.

Читайте на тему: Як пройшов перший півфінал "Євробачення-2023": відео найкращих і найгірших виступів.

Додаток Eurovision Song Contest доступний для пристрою iOS, Android або Windows, і якщо ви проголосуєте через нього, то отримаєте спеціальне відеоповідомлення від ваших фаворитів.

Глядачі з країн-учасниць можуть голосувати по телефону та/або SMS. Номери, які прийматимуть голоси, покажуть під час прямого ефіру, а також вони з’являться на сайті www.esc.vote.

Українцям для голосування потрібно буде відправити повідомлення буде на номер 7576 із номером учасника, якого бажаєте підтримати. Вартість однієї смс – 7 грн.

На скриншоті нижче ви можете побачити номери для SMS-голосування у кожній із країн-учасниць. В останній колонці знайдете вартість 1 повідомлення для різних країн.

Фото: eurovision.tv

Читайте також: Хто пройшов у фінал "Євробачення-2023" після першого півфіналу: результати голосування.

Голосування з країн, що не беруть участь

Вперше глядачі з країн, які не беруть участі в конкурсі у 2023 році, також зможуть голосувати у кожному півфіналі та гранд-фіналі. Віддати голос за улюбленого артиста можна в офіційному додатку" Євробачення" або на сайті www.esc.vote. І програма, і веб-сайт автоматично підкажуть вірний спосіб голосування для вашої країни.

Якщо ви перебуваєте у країні, яка не бере участі в "Євробаченні-2023", ви можете вибрати кілька композицій на сайті www.esc.vote та віддати не більше 20 голосів за будь-яку окрему пісню. Далі ви опинитись на екрані оплати, де потрібно буде обрати зручний для вас спосіб стягнення коштів. Сума буде залежати від кількості поданих вами голосів. Голосувати за допомогою SMS у країнах, які не беруть участь у конкурсі, не можна, оскільки це не передбачено правилами.

Якщо вашу картку випущено в країні, де платіжні системи не обробляють платежі з юридичних чи інших причин, транзакція буде відхилена, а голоси не враховуватимуться.

Усі голоси з країн, що не беруть участі на www.esc.vote, будуть підсумовані. Цей набір очок буде рахуватись як одна додаткова країна.

Коли голосувати?

Голосування у другому півфіналі розпочнеться після того, як усі виконавці продемонструють свої номери. Воно триватиме обмежений період часу: ведучі шоу оголосять про початок та закінчення віддачі голосів за учасників. Будь-які голоси, отримані раніше чи пізніше зазначеного, не враховуватимуться, проте з вас все ще може стягуватися плата.

Нагадаємо, восени минулого року Європейський мовний союз (EBU) оголосив про зміни у системі голосування на конкурсі. Відповідно до них, результати півфіналу будуть визначатися виключно голосуванням глядачів, як це було в період з 2004 по 2007 рік, а підсумки фіналу визначать як національне журі, так і голосування глядачів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску