Лайм

Ріта Ора на "Євробаченні-2023" виступила з біженкою з України: зворушливий номер про втрачене дитинство

Світова зірка підтримала Україну на масштабному пісенному конкурсі

9 травня у Ліверпулі стартувало "Євробачення-2023", яке Британія проводить від імені України. Глядачі могли побачити не лише музичні постановки учасників першого півфіналу, а й насолодитись виступами українських та світових зірок. Однією із запрошених гостей стала Ріта Ора, яка зворушила єврофанів номером на підтримку України.

Британська виконавиця вийшла на сцену з українською дівчинкою-біженкою. Через повномасштабне вторгнення Росії 12-річна танцівниця Софія разом із сім'єю вимушено виїхала з рідного міста Рівне та знайшла прихисток у Великій Британії.

Фото: twitter.com/RitaOra

На сцені пісенного конкурсу Ріта Ора виконала свій хіт Anywhere, тримаючись за руки із Софією. Українка танцювала з м'ячем, який символізує втрачене через війну дитинство.

У своєму Twitter світова зірка опублікувала фотографію з українською дівчинкою та зізналася, що історія Софії нагадала їй важкі моменти її дитинства. Ріта Ора народилася в Югославії в сім'ї албанців, тому знає, як це бути біженкою у Великій Британії.

Також читайте: Під час виступу Alyosha на "Євробаченні" пролунали сирени повітряної тривоги: потужне відео.

Фото: twitter.com/RitaOra

"Для мене Софія уособлює силу та надію у ці неспокійні, трагічні та мінливі часи. Ми не повинні забувати про привілей Великої Британії відігравати роль країни на конкурсі "Євробачення 2023" для України після перемоги Kalush Orchestra минулого року. Тяжке становище сім'ї Софії нагадує про неймовірну подорож, через яку пройшла моя сім'я, коли я була в її віці, і я буду вічно вдячна Великій Британії за те, що вона виявила до нас доброту та співчуття", - написала співачка.

"Софія відкриває мій виступ цього вечора, граючи з м'ячем, уособлюючи втрату дитинства для цих нещасних біженців. Я сподіваюся, що цей дивовижний пісенний конкурс відкриє серця по всій Європі та всьому світі. Ми любимо тебе, Україно, ми всі виступаємо сьогодні для тебе" , – підтримала Україну зірка.

Раніше ми розповідали, хто пройшов у фінал "Євробачення-2023" після першого півфіналу: результати голосування.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято